Matrix Problem

M

magneto_cool

Guest
Bok,

Ja sam ne vrlo dobri u matrici manipulacije, ali trenutno trebam riješiti matrica oblika [] = [C] .Gdje, B i C su svi 2x2 matrica.Matrica A i C su poznate i kompleksni su i trebam to riješiti za matrice B. Može bilo tko osigurati načine pojednostavljenja i rješavanja za matrice bilo ručno ili korištenjem softvera kao što je Matlab.

Bilo koji pomoć htijenje biti velik dio poštovati.

Hvala

ako, C su poznate matrice možete pravedan pomnožiti i dobiti 4 jednadžbe s 4 varijabli.

primjer: = C = (1 0, 0 1) (identitet matrica)
i B = (ab, cd)

onda:

1 = AA dc
0 = ab BD
0 = ca dc
1 = CB dd

Napomena: ja iskorišten identitet matrica za pojednostavljivanje ressons ali u može riješiti svoj problem sa bilo, C.

Bok,

Hvala za savjet.Ja razumijem da je sa 4 jednadžba i 4 nepoznati jednadžba može riješiti.Međutim problem je što rješavanje jednadžba ručno je vrlo teško, jer za moj slučaj matrica i C su kompleksni brojevi.Ima li bilo koji način pojednostavljivanja jednadžbi pomoću softvera?

Hvala.

[A] = * * [C]
u Matlab koristi i za imaginarnog dijela, ex = [1 3 i, 2 5 ja, 5 i 8, 7 3 i]
ono što se umeće sve svoje matrice [A] i [C] u Matlab kao gore.
tako da upišete u matlab: B = A \ C ili B = * inv (C) (isti rezultat)
i prinos je B ^ -0,5
sretno

Bok,

Hvala za savjet, ali moj problem je [A] = * [C] * ne [] = * * [C].Naravno, ako 2 B matrica je u prednjem potom rješavanje problema treba biti quites ravno naprijed, ali u mom slučaju ja ne mislim da će biti moguće organizirati jednadžbu takva da možemo riješiti B matrice direktno.

Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back