Matična ploča Schematics

R

robotman

Guest
hexFet,

I koristite za dizajn računala za život prije nekoliko godina.PII bio posljednji obitelji sam namijenjen.Mnoge stvari su se promijenile od Koristio sam to učiniti.

Kako je za izradu jednog od nule, to ovisi o puno stvari.Što je vaš nivo stručnosti?Mnogi od onih koji su dizajni su sada zahtijevaju visoku brzinu dizajn (autobusi su barem 133MHz ili bolje).Ako smatrate da se sa velikom brzinom komforan dizajn, onda ići na to koliko imate mogućnost da visoke gustoće zajednice i montirati BGAS (all jezgru logike chipsets su BGAs ovih dana).

Ako želite napraviti 486 dizajnu, koji je prilično jednostavan sve dok još uvijek možete pronaći čipovima.

Što se tiče dizajna, ovdje je link na in * tel dizajn.Oni imaju mnoge druge, samo traži ..

f * p: / / to nload.int * * l.com/design/chipsets/designex/S290657.pdf

Sretno i da vam treba išta drugo, javite mi.JA pa ipak imati neki prijatelji koji još uvijek vrše.Ne mogu razgovarati s njima.

robotman

Evo nekoliko linkova da biste dobili ste ga počeli:

Datasheets:
hxxp: / / developer.intel.com/design/intarch/intel486/docs_486.htm # Datasheets

Cijela 486 Schematics:
hxxp: / / developer.intel.com / design / intarch / schems / ulpsch.htm

Projektiranje savjeti, (Jedan moj Dragulji poveznica)
hxxp: / / www.cate.fiu.edu / CourseMaterials / micros_lab / index.htmlVi ste u prilično nejasan što želite učiniti.PM ako vam je potrebna pomoć.

Zapamti zamijeniti x = t u vezama.[Ova je poruka edited by: jhallows na 2002-03-18 06:17]

Robotman sada da ja znam koju koristite za oblikovanje Matične ploče Znam da može pomoći
mene.

Ja sam zapravo izradi 486 ugrađen sustav za obrazovne uglavnom
namjenu, (nikad dizajn matične ploče računala i želite probati).Odabrala sam
koristiti 82c206 višefunkcijski čip za prekine, timer, DMA, i RTC.Moj
Problem je u tome što ga pokreće u 8mhz (otprilike max Frekv. AT bus u kojem sam
ne provedbene).The chip Ja sam koristeći je Intel 80486, ali ne i na fiksni
frekvenciji.Moj problem je pričekati država.The 82c206 može generirati samo maksimalno 4
pričekajte države u svakom ciklusu 8mhz ali moj CPU svibanj izvoditi na 100mhz, (DX4 za
primjer).Što je to rješenje za moj problem?Zapamti JA svibanj imati
CPU na 25mhz, 33mhz, 66mhz itd. ...

Ne želim koristiti bilo North i South Bridge most temelji chipsets.[Ova je poruka edited by: jhallows na 2002-03-23 18:43]

jhallows,

Prvo, ono što nedostaje je jezgra logici mosta.U sustavu postoje dvije vrste čipsa koji povezuju procesor na standardni PC periferne set.Oni se spominju kao jezgru logike čips i I / O sabirnica za čipovima.Današnjem nazivlju je Sjeverne i Južne Bridges (za PCI i koristiti vezu između sjevera i juga mostovi).

Jezgra logika pretvara procesor autobus za skup brzinu periferije koji procesor treba pokrenuti.Obično je ovo SDRAM kontroler (za 486, vjerojatno će biti EDO gutljaj ili FP) i ISA sabirnica.ISA bus je tada spojeni na 82c206.Ako niste upoznati s ISA sabirnica,
a zatim pogledajte PC104 stranicu.

Budući da sam vidio da nisi stvarno želite koristiti bilo koji eksterni čips (north bridge ili jezgru logike) tada tvoj jedini izbor je roll vlastitog jezgra logici.To se smatra srednje do vrlo složene ovisno o iznosu functionallity koju želite dodati.Ne zaboravite, morate RAM, boot ROM-u, a neke ISA bridge kao minimum.Mnogi prodavači odlučite provesti više.Ako doista želite roll svoje, ja ću pokušati izvući neke moje stare stvari kako bi vam pomogao u out.

Ako želite koristiti temeljni logika chip, javite mi.Ja ću pokušati pronaći dobavljaču ili dva da se i dalje čini ih (to će biti tvrd).Kandidati su bili (i još uvijek se može) ALI (Acer Labs), Chips i Tech (sada Intel), OPTI (ne siguran ako oni su još uvijek u poslovanju), a možda SMOS (izgleda da zapamtite da su razmišljanja o tome. Druga da dobavljaču Nisam bio za dizajn sa PicoPower. Bili su stečene po Cirrus logic, a potom ih prodala off nacionalnih polu. Ne mislim da prodajete proizvod više, ali to je bio BOR chipset. To i 82C206 ljepušan velik dio pobrinu se za puno stvari.

Samo prijedlog ili dva, ako se pokušavate učiti o 486 dizajn, i vi ste dolje tarifni pravom putu.Ako pokušavate dobiti 486 sustav izgrađen, check out Intel 486GX hummingbird čip ili AMD SC400 i SC500 Elan obitelji.Oni pružaju mnogo šta želite već zapakirane gore.

robotman

Quote:Dana 2002-03-19 03:57, robotman wrote:Budući da sam vidio da nisi stvarno želite koristiti bilo koji eksterni čips (north bridge ili jezgru logike) tada tvoj jedini izbor je roll vlastitog jezgra logici.
To se smatra srednje do vrlo složene ovisno o iznosu functionallity koju želite dodati.
Ne zaboravite, morate RAM, boot ROM-u, a neke ISA bridge kao minimum.
Mnogi prodavači odlučite provesti više.
Ako doista želite roll svoje, ja ću pokušati izvući neke moje stare stvari kako bi vam pomogao u out.

ako je zainteresiran sam uslugu Manual
a Samsung 386 matične ploče (80386-33MHZ)
Model SD840 SERIES
s punim dijagrami (sklopio s OrCad)
i objašnjenja.
priručnik čini 300 stranica, pa ako
zanima sam mogao posuditi ga na vas
tako da su vam i zanimljive copys
tada poslati nazad po poštanskim Mail.
MB.

Neke tvrtke imaju referencu dizajne dostupan.Ovo je iz ST:
http://eu.st.com/stonline/products/support/stpc/stpcxx/doc.htm
Putem ćete naći linkove orcad schematics, podaci listova, BIOS informacije, itd.
:[...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back