Mali-RF signal pojačalo

C

carbon9

Guest
Hi all,

Radim na dizajnu i prototip prudustion malih signala RF pojačala rade između 0.8Ghz na 2GHz.Ja sam izabrao da koristi SBB-5089 MMIC amplifer iz Sirenza MD i provode dva sklopova koristeći ove MMICs.Iako sam se isto pasivni elementi u oba kruga, eksperimentalni rezultati su različiti kao u priloženom dokumentu.Jedan od sklop je dobra, ima stan chracteristics ali drugi ima puno talasanje.Može bilo tko reći mene što može uzrokovati ovaj mreškanje?

Hvala
Carbon9.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Bok!
Ja bih provjeriti uzemljenje ...i za priključke, samo zalemiti sve uzemljenje opet.
Mad2Max

Pokušajte zadržati izgled preporuku proizvođača.
SRF of decoupling kapa je važno da imaju širok bend odgovor.
Isto tako vrijednost pristranost induktor i tip utječe širok sastav odgovora.

Izgleda da niske Frekv.kraj S21 ima oko 10dB atten umjesto od 17 dB gain.
Moje mišljenje je, da neki (low freq prijenos) spoj elementa (niz kondenzator, induktor šant, itd.) je glavni problem, jer se na oko 100 MHz sklop bi trebao raditi, osim ako neki gore navedeni problem dogoditi se.
Druga mogućnost (kao što je spomenuto gore) jedan od konektora nisu bili lemljeni i.
Možete vidjeti da li ulazni ili izlazni element (e) su problematični, mjerenjem S11 i S22.

Ovo pojačalo oscilira negdje ..

Ja sam vrlo siguran da je problem unstability problem.This dolazi iz siromašne zemlje veze i bez nadzora PCB assambly tehnike.

Koristite samo 2 jednostrane PCB i izbjegavanje siromašnih i krivo grond veze.

Hvala svima koji su mislili na ovu temu.Imam isto tako S11 ans S22 eksperimentalni rezultati RF amplifer i oni su u prilogu ove poruke.Kao što se može vidjeti, oni su ispod-10dB u nekim freqencies, ali ne i na svakoj frekvenciji kao describedin podatkovna tablica je SBB-5089 (također u prilogu).Mislim da je ovaj svibanj biti uzrokovane:

1.Slabo lemljenje
2.Slučaj pojačala

Što da li vi misliti?

Hvala
Carbon9
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back