LPF (Niski Pass Filter) prostor.

A

ansh1208

Guest
Im 'težak to mjeriti temperaturu od termoelement.Imam pojačavaju signal (u tri faze) i dao sam to ADC a izlazna vrijednost se prikazuje teškim skokovima.Čitala sam negdje da uključite LPF (Niski Pass Filter), treba li koristiti ovaj filtar uocci pojaccavanjem termoelement napon ili neposredno prije ADC ulaz (nakon svih pojačanje).I još jedna stvar molim, kako mogu izračunati vrijednosti za LPF (Sorry I'm osnovi mehaničke student, ali sam ljubav elektronike,
Im 'pravedan težak za naučiti.)

Thanku dečki .......

Molimo post kruga, tako da sam svibanj komentar.Također, trebali biste staviti LPF uocci ADC.Valjda imate samo DC na ADC ulaz tako da svibanj koristiti malo sporiji s ADC rezolucija potrebna.

1.možda RC mreža može helpu, R = 50 Ohm ~ 100 Ohm, C određena je signal
je granična frekvencija.
2.Možete koristiti softver filter (kao jednostavan prosjek) za rješavanje ovog problema.

ako nema LPF između opamp i ADC, što bi izlaz (signal za vožnju ADC) biti?Imam diskretna opamp vožnju ADC na UC LPF i bez izgleda da nema izlaz na sve, samo buka?ali kad je LPF umetnuta, izlaz je ispravan.je opamp ne možeš voziti ADC pin bez LPF?Znam da je za niskopropusni LPF, ali ona poslužiti bilo koje druge svrhe?ovo je samo izazvao bc of poduzorkovanje?

Vaš čini se da je problem prekomjerne buke iz pojačalo pozornici tako, molim te, voditi brigu o tome.Vjerojatno je zbog velike osjetljivosti i jeftina pojačala kombinaciju.Dakle, izlaz vašeg pojačalo je pojačan signal od senzora plus buke.Buka je samo AC komponente, dakle, LP filter možete filtrirati it out.Također možete koristiti preuzorkovanje tehnici filtriranja signala (pod
uvjetom da se čuva buke do određenih granica) i, vjerojatno, koristeći ovu tehniku i jednostavan RC LPF bi biti dovoljno za svoje potrebe.Molimo, pogledajte ovaj http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc8003.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back