Linux na Xilinx's Virtex II Pro (PowerPC)

E

elektrom

Guest
Bilo tko zna gdje mogu skinuti linux za virtex ii pro?

(Također uclinux za Microblaze)

THX

Na http://www.mvista.com/previewkit/index.html
možete zatražiti besplatan komplet pregled
Montavista za Linux, koji je jedan
trčanje na Virtex-II.
Uzdanica ovaj pomoć.
Zdravo,
sgrudu

Metroweks ima softver: CodeWarrior EPPC, Embedded Linux za PowerPC.JA ištanje to znati ako je moguće na način kako bi koristili ovu razvoj paketa kod u Xilinx Virtex-II Pro dizajne.Ili svibanj biti ovaj paket može se koristiti samo u mot.PowerPC uređaje?

Bilo koji ideja?

Metroweks ima softver: CodeWarrior EPPC, Embedded Linux za PowerPC.JA ištanje to znati ako je moguće na način kako bi koristili ovu razvoj paketa kod u Xilinx Virtex-II Pro dizajne.Ili svibanj biti ovaj paket može se koristiti samo u mot.PowerPC uređaje?

Bilo koji ideja?

(To je vrlo zanimljivo,
Nakon godinu dana rada i slanja preko 150 postova na ovaj forum, Sada moje točke dosegla do 0 od 200!a ja ne mogu skinuti ebooks jer moj bodova je nizak.)

Bilo koji način, potpuno ispravan: Montavista Linux je podržan od strane CodeWarrior EPPC, pa samo osigurati Ethernet ili serijski komunikacijski port na vas virtex II-Pro board i onda ćete moći 'debug' Vaš kod, koristeći codewarrior.

Im 'težak to pitati moj šef na koje ML300 odbor.To je potpuni razvoj kit za Virtex II Pro s preview verziju Linuxa iz MONTA vidik.

BTW, ovaj odbor je preskupo.Nisam siguran da bismo mogli dobiti ili ne.Ja sam također u potrazi za ostale načine previše.Možda ćemo napraviti vlastite odbora.Is it worth to učiniti?Imate li rješenje?

Prije svega, mislim Xilinx je osigurao kompletnu Virtex-IIP SDK s ISE 5.Gledajući u imenik Xilinx ISE 5, naći ćete mapu: smartmodels, s velikim. Tar.gz datoteka u njemu.Unzupping datoteka koje ćete naći mnogo alata i modela.(Correct?)

Onda, zaista trebamo imati odbor sa Virtex-II na Internet za dovršetak našeg projekta.U normalnim FPGA projektima, možete to učiniti cijeli dizajn sa vanjska strana bilo koji imaju fizički pristup vašem target device.Simulacija je vrlo blizu onome što se događa kada se implementirati sklop na brodu.I ovdje, imamo neke dodatne komponente poput Raketa I / O i PPC-u virtex II koji dodati neke nove tehnike za dizajn naših projekata.

Imam pitanje: Znamo navedenih Linux operativni sustav je kompatibilan sa PPC-405, JA ištanje to znati, ako je moguće na bilo koji način simulirati cijelu FPGA čip operacija, powerpc iznutra V2P je pokrenut ovaj linux uputama.npr. možemo simulirati pokretanja poslovanja PPC unutar V2P, trčanje Linux?

Da li mi zaista potrebna odbora, niti možemo simulirati čitav postupak?

Možete simulirati sve hardverske komponente (FPGA logika, PowerPC, RocketIO) koristeći SmartModels, ali ćete morati raditi na vrlo niskoj razini i simulacije se može obaviti na brzinu vrlo sporo.Mislim, drugi alati poput šavova CVE također može simulirati i co-dio softver (softver upute, OS sustav poziva, itd.) i hardvera dio (FPGA logika).

Simuliranje cijeli dizajn je dobra ideja.Mi svibanj morati koristiti farme poslužitelja za napraviti ovaj.Nisam siguran da je alat kao što je Riviera od Aldec može nam pomoći da ili ne?Ja nikad probati prije.

U svakom slučaju, ja ću pokušati s ModelSim prvi.Ako netko uspješno mogli simulirali, molim obavijestite me.

U V-II Pro developer's kit, postoje tri referentni dizajn koji koriste PowerPC i FPGA zajedno.
Možete ih simulirati s Modelsim i učiniti posljednji bitstream datoteku.

U tim ref, male kodovi nalaze se u blok RAM-a i PowerPC počinje čitanje i izvršavanje koda.
Ako želite koristiti Linux na V-IIp, mislim kod mora biti pohraniti na vanjske memorije.

A što o kôd razvojnog procesa.Pretpostavimo da želim debug moj PowerPC plan pomoću codeWarrior.CodeWarrior mora biti spojen na cilj odbor sa serijski povezati.Mogu li koristiti dva računala, jedno trčanje codewarrior, a drugi kao FPGA simulator?Tada se mogu povezati ta dva sustava sa serijskog porta, i pisati dodatni program za slanje potrebnih podataka iz simulatora na serijski port, (npr. korištenjem PLI on svibanj biti moguće.)
OK!Korištenje simulatora poput NC verilog za cijelu desogn, svibanj biti spor, što je s ko-simulacija?Ne znam puno o tome.Možete li opisati ideju više?

Pogledajte http://www.mind.be

Vi svibanj dobiti besplatan izvornog koda za Linux na V2P.Oni Linux portan na ovaj forum.

http://www.insight-electronics.com/virtex2pro

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back