li koristiti PIC16F876/77A za projektiranje optički mjerač snage

T

theenes

Guest
hi .. I'm theenes .. I'm ENE dodiplomski ...... trebam savjet .. o vrsti PIC ja mogu koristiti za izradu optički mjerač snage .. zapravo trebam koristiti photosensor fotodioda ili detektora za detekciju optičkih izvora ja ću voziti kroz svjetlovodna .. ili trebam koristiti druge vrste mikrokontrolera?
pls trebam pomoć na tom .. i može bilo tko popuštanje mene neki savjet o tome kakav fotodioda ja mogu koristiti za dizajn optički mjerač snage .....
hvala u punom anticipacija ..

brgds,
theenes

Ja izgraditi sličan uređaj prije puno godina, bez ikakve UC.Vi samo trebate foto-dioda s osjetljivom području koje je dovoljno velika da prikupiti kompletnu gredu.Mislim da sam se nešto ovako Centronics tipa (velike buke !!!):
http://images.mercateo.com/pdf/RS_Components/5019700.pdf
Onda vam je potrebna OpAmp, potis, resitors, kape i panel metara - to je sve što mislim.
Možda za masovnu proizvodnju je jeftinije zamijeniti ploču metar i potis za umjeravanje strane PIC-a i LCD staklo.Korisno bi bilo PIC tipa sa LCD kontroler na čipu.PIC16F77 ili 16F876 se mogu koristiti za kontrolu LCD stakla (bez Controller!), Ali to je puno zabave -> korištenje LCD modul s ugrađenim kontrolerom.
Unutarnje EEPROM od 16F876 može se koristiti za pohranu nekih kalibracija podataka.Mik

mik .. hvala za ur savjet .. tako da je njegova dobra ideja za mene koristiti PIC16F876a/77a, obred ..
bilo kako ja mogu iskoristiti IF-691 (fotodioda) ..
http://www.i-fiberoptics.com/leds/IFD91.pdf
jer ja ću predložiti da se za pogon optičkog izvora kroz svjetlovodna fotodioda da bi se smanjila gubitke i buku ... tako mislite plastične svjetlovodni fotodioda se može koristiti ... i drugi problem ja lice svibanj optičkog izvora, kao što su laserski izvor ... na bilo koji sugestija laserska dioda s optičkim vlaknima ...
jer ja koristeći PIC-a i moja tema je da dizajn niže cijene optički mjerač snage .. mogu li koristiti 7 segment display ...? osim da ja mogu imati pogled na ur sklopovima dizajn optičkih mjerač snage ... to će biti velike pomoći za moj projekt ..
hvala puno ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back