kruti PCB / flex / žica bonding

S

sklop

Guest
halo, ja sam gleda na aplikaciju gdje je u sam čip u silicij die obrazac koji treba žice bonded to vrlo male PCB (oko 3 mm x 5 mm) i onda moram uzeti signal van na različite ploča pomoću flex kabel.

Board hosting čip mora biti krute i ne mogu se savijati.problem ja sam se okrenuti, čip ima svoju jastučići (sve uz jednu EGE), s 81 dimenzija um x 81 um i rub - rub jastuk udaljenost je 3 um (centar mjesta je u 84um).Sada sam čuo da jastučići na ploči je preferirao da se direktno ispod umrijeti, tako da žica obveznica mogu biti ravne žice.sad to znači jastučići na brodu će biti odvojene po 3 um od ruba do ruba koji nije prihvatljiv za bilo PCB proizvođača.Provjerio sam sa mnogim PCB proizvođači i oni su spremni ići tako daleko kao 3 mil (staza prostora / širina).kada kažu 3 milijuna razmak sve je rub rub?

Sad moje pitanje je, da li vi imati bilo koji sugestija za žice lijepljenje kompanija u SAD-u.i kakvi su zahtjevi na jastučići na brodu.Mogu li premjestiti jastučići od čip, tako da nekako ja mogu učiniti sve što je 3 / 4 mils razmak (osoba koja je trebala učiniti žice ljepljenje je rekao kako više voli da se jastučići ispod silicij).ili je tu različitih tehnologija koja je tu da rade u tako fine pitch uređaje?hvala unaprijed .....

Čini se da je netko izrade ovog projekta je teže nego što bi trebao biti ...
Ive upravo završio odbor žice veza sa sljedećim parametrima:

Die Size: 3750 x 2500uM
Die pad smola: 80uM
Pad udaljenost od ruba Die: 158uM (pasivnost otvorenje je 4uM)
Pad oblik Hexagonal: 72uM x, y. 113uM

JA oformljen obveznica jastuk na 4mils x 6 MILS.Stavimo li sve GND obveznice to Die Zastava.(bakar ravnine pod die)
I na kraju svi signala Obveznice su fanned se na 100 mils (3mil tragovima s 3mil prostora)
Da, to je uvijek ruba do ruba.
Paket za ovaj dio je 104 pin QFN s ,4 mm pitch.

Do sada nije bilo nikakvih problema s proizvodnjom.Ive također uzeti vrijeme da se moje osobe žica obveznica imaju pogled na dizajn uvjeriti da bi to mogao biti učinjeno.

Ako imate pitanja u drop me liniju.
Have dobra,

Eda

hvala za tvoj odgovor.Sreo sam momak sa žicom ljepljenja i uređenje jastučića sam na mom brodu, on je rekao da bi se moglo činiti.Ali imam pitanje, želim umrijeti da se žica prešano za krute odbora, a zatim koristiti flex međusobno povezivanje / kabel za prijenos signala na drugom FR4 odbora.Pitanje ovdje je odbor hosting umrijeti mora biti veličine do 3 mm x 10 mm.Sada je to zaista minijaturni i uzrokujući probleme što se tiče visinu flex kabel koji će uzeti signale van.Tu će do 18 signale i JA dont 'vidjeti bilo koji flex kabel proizvođača ide na parcele manje od 0,5 mm ...a to znači da ja licemjerje ugostiti 18 signale u 10 mm.

> Stavimo sve GND obveznice to Die Zastava.(bakar ravnine pod die)

ova dva sloja ploča?

Ostalo je pitanje, koliko dobro / loše da je to žica obveznica umrijeti na fleksibilan tiskani krug i koristiti stiffner na čip lokaciji.I mislim ja mogu samo uzeti FPC do druge FR4 zrakoplov i koristiti ZIF konektor tamo ... hvala puno

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back