konusni hrane u pravokutnom valovodu

U

usman_mahfooz

Guest
Može neki tijelo mi reći što je svrha korištenja ove membranu u pravokutnom valovodu. Membrana se sastoji od dielektrika. Hvala

Svi koaksijalni za valovodu prijelazi su dizajnirani za nizak gubitak, a ponekad i za prijenos velike snage. Svaki prijelaz između različitih RF linija bi trebala biti glatka kao moguće, a svatko voli da bude kompaktna. Slika vam pokazati pokazuje bilo "kvaka" Vrsta prijelaza gdje konus je metalik, uski-band i sposoban za prijenos velike snage. Ili, ako kažu konus je dielektrična, dizajner eventualno ga koriste kako bi low-loss prijelaz preko šireg pojasa. Slični prijelazi riješiti u teoriji ne nude jednostavno rješenje. Stoga proizvođači našli eksperimentalnih rješenja i držati ga kao know-how. Možete pokušati svoju ideju za takav dizajn, vidjet ćete da nije lako.

Hvala na ljubaznim poruci. Tranzicija je učinjeno iz stripline preko stošca u valovodu. Također mislim da je tranzicija modu iz TEM za TE ili TM. Vidio sam konus strukturu za hranu, ali nikad kao Cone prijelaz wherr lice je fiksna s Hvala valovod zidnih za poruci ja ću pokušati to učiniti u HFSS vidjeti rezultate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back