Kondenzator samo snubber za Flyback?

E

eem2am

Guest
Pozdrav, U offline, izoliranih neizravni istosmjerni pretvarači (43W) u diskontinuirane modu, i koristeći ultra-brzo srednju dioda ............ ... Je li pametno koristiti jednostavan dioda snubber sastoji samo 470p kondenzator? Mislio sam da je dioda snubber uvijek treba biti R u seriju s C.? Uostalom, ako je samo kondenzator koristi, onda velike struje smeč teče kroz ovaj kondenzator, i kroz FET, svaki put FET prekidači ON. Sigurno jednostavan Kondenzator samo snubber nije više učinkovit nego RC snubber? ........ Nakon svega, ako je R izostavljen, onda se energija dobiva samo spalio negdje drugdje u krug? ... Nakon svega, kondenzator samo snubber nije specijalist snubber bez gubitaka, što je daleko više komplicirano životinja?

Nikad nisam čuo za kondenzator samo snubber, osim na DC izlaz (koji u osnovi znači da imate lijep filter kapu na svoje snage, nije baš snubber). Stavljanje kondenzator samo preko FET ne bi ni prćast bodlji, samo ih niže u rezonantnoj frekvenciji. Plus pitanja s pomoćnim rasipanje snage. Definitivno loša ideja.

Izraz snubber se koristi za označavanje različitih strujnih funkcije, tako da možemo bolje trebala pitati, što je planirana funkcija, odnosno vidljivi efekt je rekao: "kondenzator samo" snubber? U stvari, morate me uvjeriti da to donosi bilo kakvu korist za dodavanje kapacitivnost na komutacijski čvor (osim ako ste dizajniranja rezonantne pretvarača).

Radim za jednu tvrtku LCD TV. U jednoj od svojih 43W flybacks, imaju kondenzator preko srednje dioda (njegov UF dioda) Flyback naočale Vin = 390V Vout = 16V durenje = 43W F (SW) = 67KHz DCM ne mogu naći nikakve podatke, bilo gdje na internetu o kao "snubber". Svi dioda snubbers da ja mogu pronaći informacije o RC su snubbers. Ja sam zadivljen, ako njegov mis-dizajn? Daresn't sam im reći svoje pogrešne unles ja mogu apsolutno izvan svake sumnje države zašto je to pogrešno. Oni imaju 20 godina iskustva ovdje, i imam samo 8. Ja sam bio grebanje glavu za dugo vremena, ali ja ne vidim nikakvu korist. ... Osim možda otkrili su lakše proći EMC zrači emisija testa s kapama preko izlazne diode? No, ja wouldnt znati, jer ja nikada ne doći na posao u EMC sekciji. I njezin jedini moj šef da razgovara s njima u EMC. Dakle, ja sam zadivljen, ako imate bilo kakvih informacija o korištenju kondenzatora (470p) preko srednje Flyback dioda?

Kondenzator će sigurno smanjiti smetnje koje generira dioda u obrnutom oporavka, ali i usporiti ispravljačke rad i uspostaviti niže frekvencije rezonancije s Rasipni induktivitet transformatora. Teško je predvidjeti sveukupni učinak i tvrde, to je totalno krivo. Kondenzator i dalje može služiti svoju svrhu. Možete pokušati izvući sklop transformatora jednak i poigrati s različitim snubbers u simulaciji.

Osjećam određeno kondenzator može biti niske kvalitete one.Capacitor očito će smanjiti stres napona preko srednje dioda tijekom srednjoškolskog rezonancije. Ako je nizak Q-faktor jedan onda također može pružiti učinak R, čime je RC snubber.Not li stvarno.

Je li istina da kondenzator samo snubber za Flyback dioda će značiti više gubitaka u primarnoj FET? To je zato što kad se prebacuje na FET, velika smečirati struja će teći kroz kondenzator snubber ....... i to spike će biti upućeni na primarne, gdje će teći kroz FET kako mu u linearnom području baš kao što je o da biste uključili ............ pa kao takav, više će gubici biti postoji u FET zbog činjenice da smo koristeći C snubber umjesto RC snubber za srednje dioda?

Pravo, čak i ako je kondenzator preko izlazne diode, to će se odraziti i preko transformatora i pojavljuju se kao dodatni odvod kapaciteta. Ja bi stvarno tvrdo vrijeme vjerujući da njezini učinci su sveukupno pozitivan. Ako je visoka D kapu, onda možda je u redu, ali da je još uvijek vrlo bizaran način provesti snubber. Svaka ideja koju vrstu kape ili što je vrijednost?

Našao sam nekoliko kondenzatora u 100 pf raspon preko srednje ispravljači s nekim starijim TV preklopnim načinom napajanja. Očito, projektanti su otkrili da je korisno u tim danima. Moja pretpostavka je da su niske EMI nego visoke učinkovitosti namjerama prešao odluku. U sumnje ostaju, ali morate pronaći svoj vlastiti put.

Diodni spoj kapacitivnost i međusobno navijanje kapacitet u xformer su paralelno, stavljajući dodatni poklopac preko dioda u loša ideja, osim ako, kao što je navedeno od strane drugih, to je niska P tipa, tj. niska P na melodiju frekvencije, što je uglavnom u 10MHz regiji. Možete koristiti jedan, niske cijene dio, umjesto RH. Optimalna snubber gotovo nikada ne bi bilo prikladno zbog rasipanja, ipak.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back