Koncept i više razloga niske impedancije povratni put

F

fala

Guest
Poštovani, U mnogim sklopove za smanjenje buke, što je savjetovala da koristi više razloga, jedan za svaki segment odbora i onda ih povezati zajedno na napajanje tlu.Jedan od problema raste s ovu shemu i da je neki signali moraju ići iz jednog segmenta u drugi segment, iako to obično signal linije nose male količine struje, ali ona je također savjetovao da se tlo put povratka svaku liniju ne treba prekinuti bilo gdje.Može li to biti problem, ako je tako kako treba biti riješen to, ili se može previdjeti zbog male količine tekuće signala koji nose linije?
Hvala

Moj gut osjećaj govori mi to:

-ako blokovi su "nezavisni" tj..ne šalju signale jedni druge, možete implenet ovaj techniue ..

-ako je blok šalju signale jedni drugima najbolji način da se ići avionom zemlju koja pruža čvrste referentne ravnine tlo uz najmanji mogući otpor i najkraći mogući povratak staze za sve signale ..

Pozdravi,
IanP

Hvala IanP, da blokovi su neovisni, ali neizbježno neki signali trebali biti razmijenjeni, JA obično obaviti to preko diferencijalnih signalizacija, odnosno_Osnov za jedan segment izlaz jednog opamp će ići u drugi segment i tu će biti prevedene na preko diferencijalno pojačalo za signal u odnosu na taj segment je tlo.kao što vidite, jer ono što se umeće impedancija pojačala razlike su vrlo visoki rezultat je struja u pitanju, a ponekad i nA UA, tako da količina struje je zaista malen.Može li to još uvijek predstavljaju problem?Vi svibanj reći i možete spojiti ove segmente, ali ja sam malo nevoljko za napraviti taj jer na primjer u jednom segmentu sam čisto osjetljivi analogni signali (neke od njih visoke impedancije unbuffered ulaza) i na nekom drugom segmentu sam DAC što neizbježno je neki latches, iako latches su pažljivo decoupled, ali ne volim da se moje osjetljive miran analogne signale u blizini bučnom susjedstvu kvaka pa sam učiniti bufferom prijenos signala preko diferencijalnog signalizacija na taj susjedstvo.Mislite li da bi bilo bolje ako bih spajanje tih segmenata?
Puno ti hvala

PS.Iznad scenarij neće svibanj činiti se vrlo ozbiljno, jer su signali prenose zajedno s njihovim povratni put u drugi segment pa neka mi dodati još jedan scenarij u kojem sam analogni sklopke, analogni prekidači morati prebaciti osjetljivi analogni signali, ali oni moraju biti pod kontrolom digitalni signal analogna sklopke, tako su se u zoni, ali analogni digitalni signali koji dolaze iz digitalnog zone će provaliti analogni zona u nekom trenutku, u ovom trenutku u njihovom digitalnom tlu su ukinuti.Iako se oni nose male količine struje, ali se to može predstavljati problem?

Rad s malim signalima i sprečavanje-ih zaštita od vanjske buke (e) može biti umjetnost sama za sebe ..
Ponekad se isplati koristiti optoisolators, i to mislim i digitalni (preklopnici) i analogni (iso-opams) ..

Pozdravi,
IanP
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back