komunikacija između GPRS modem i mikrokontroler

C

cllunlu

Guest
Hi friends.How mogu učiniti komunikacija između GPRS modem i microcontroller.And I wont koristiti PC. [/ Code]
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Vaše mogu komunicirati pomoću modema serijski prijenos ... svoj studij priručnik GPRS modema ...on će vam reći kako se povezati s domaćinom kao mikrokontrolera i PC ...
ja sugest vam korištenje c za programiranje mikrokontrolera, jer ga lako poslati naredbu za modem ...

većina GPRS modema potporu svojevrsno podskup AT naredbe, trebali studija dokumente o svojim modem i korištenje AT naredbe da je vaš modem podržava

@ cllunlu: Kakav projekt taj koji želite to učiniti koristeći UC i GPRS modem.Svibanj Znam što je marka vašeg GPRS modema?

TQ

Postoje mnoge post na temu u ovom forumu.Pretraživanje za njih.Da sumiramo, koristite modul sa TCP / IP izgrađen-in modula.To će učiniti mnogo stvari jednostavno.Naravno, trebat će vam 2 stvari znati.Serijski komunikacije i korištenje AT naredbe.

reflectarray wrote:

@ cllunlu: Kakav projekt taj koji želite to učiniti koristeći UC i GPRS modem.
Svibanj Znam što je marka vašeg GPRS modema?TQ

BenQ M32 je jednostavan za korištenje.To je jeftin i ima jednostavan priključak za prototipova.

cllunlu wrote:reflectarray wrote:

@ cllunlu: Kakav projekt taj koji želite to učiniti koristeći UC i GPRS modem.
Svibanj Znam što je marka vašeg GPRS modema?TQ

Mislio sam da je GPRS modem vrlo je expensive.So mislim da sam uređivati Još je tipkovnica, a zatim ih voziti s drugom MCU.Is to moguće?

To možete učiniti osim da bi pristup GPRS-a, morate koristiti JPP i TCP / IP-u mikrokontrolera.

thnks Techie.
ali ja dont znati kako much.So trebam vašu pomoć kako se to radi

Koristite modem koji ima unutarnji TCP / IP stog.Ima mnogo takvih i tu je puno rasprava o tome na ovom forumu.Traži "GPRS" i dobit ćete sve linkove.Za sve te modeme, sasvim je lako spojiti na Internet koristeći samo handfull naredbi.No, imajte na umu da trebate imati osnovno znanje sučelja i osnovno znanje programiranja.

Techie Znam osnovne programiranja, ali ja dont znati kako to connection.So Možete li popuštanje mene shematic sklopovi ETS ... thnks.

Kada kupiti modul, isto tako kupiti procjena kaca.Na taj način uštedjet ćete puno vremena.Ali ipak ako želite izgrađen prvi krug, nije to tako teško.Mnogo zahtjeva bilješke i sheme okolo.Koji modul koristite.

cllunlu wrote:
Quote:

Mislio sam da je GPRS modem je vrlo skupo.

cllunlu wrote:

Mislio sam da je GPRS modem vrlo je expensive.So mislim da sam uređivati Još je tipkovnica, a zatim ih voziti s drugom MCU.Is to moguće?

Da li itko pokušao slanje podataka preko standardne GSM - siemens M45 ili nešto?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back