kompresija podataka

D

deepu_ttc

Guest
halo momački ja težak za podatke compession može bilo koji neki pomoć mene ja želim tehnika za kompresiju.
još jednu stvar sam čuo da je Haar preobraziti je samo za transformaciju koristili ovu ne možemo conpress podatke?

pradeep

Postoji mnogo načina za komprimiranje podataka.Morate znati whick onu koju želite / trebate obaviti posao.

Haar transformacija (Haar wavelet je osnova) je manlly koristi za demostration o wavelet zbog svoje jednostavnosti.Njegova se ne preporučuje za stvarne primjene.Ako želite temeljiti svoj rad na wavelet bolje izabrati drugu wavelet osnovi.Koji?jedan od najviše odgovara za svoj problem fetures.

pozdravi
mayyan

Hi prijatelj

Ja samo želim dodati da wavelet transformacije je zaista samo transformirati, pa pomoću wavelet decompostion možete podijeliti signal na nekoliko freqency raspone, onda na ovom subsignals možete applie stisnuti algoritam, za audio signal, na primjer, u ovisnosti o subsignals dinamički i psychacustic model možete cmopute nymber bitova vam je potrebno za svaku subsignal

JPEG 2000 compression temelji se na Embedded Zero stablo wavelet transformacije.
Ali to je dobro za slike.
Budući da se bave drugim podacima bolje pokušati wavelet functaions poput Haar, debucies, coieflets itd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back