kojih je jedan točan termin?

I

irfan1

Guest
Davao sam razgovarati tijekom konferencije ... a netko očito nije svidjelo moje korištenje engleskom ... ja ne volim ga ni :) u svakom slučaju, za vrijeme mog govora sam koristio termin "indeks loma" ... komentar sam dobio je: "postoji 100 godina stara znanstvena terminologija i morate koristiti ispravan terminologiju Morate koristiti indeks loma..". Dakle, od scientifici znatiželje, pitam se koji je rok točna.

To je dio opće problem gdje izoliranim skupinama stvoriti svoj vlastiti jezik. Često kontrakcije značiti različite stvari. CP na britanskoj javnosti znači Komunističku partiju i antenskih ljudi to znači kružna polarizacija. U drugim slučajevima skupine pokušati prevariti druge u misleći da su više talentirani nego što su pomoću posebnih zbunjujuće pojmove samo razumije u gomili niskim talentiranih ljudi. Indeks loma je znanstveni termin koji je bio oko za 100 godina. Često su niže talentirani ljudi imaju dobre političke vještine. Oni završavaju u visokim pozicijama je profesionalna društva i sindikate. Jedan od najvažnijih glad osobe koje sam ikada upoznao je visoki dužnosnik u IEEE. U ranim danima kružno polarizirane antene neki inženjeri koristili suprotan pojam rotacije u odnosu na definiciji iz fizike koji su bili za oko godina. SAD IEEE pod utjecajem politički kvalificiranih ljudi postavili službenu električnu definiciju suprotnost koja se koristi u fizici. Oni ne žele priznati da je nedostatak znanja o fizici.

Ja potpuno suglasni s nadut. Donji talentirani ljudi uvijek nam Širom. Oni su dobili u blagodatima svojih dobrih političkih vještina i uvijek. Ali što možemo učiniti? : |

Također, u dogovoru s nadut! Ja sam radila u optički inženjering enviorment za više od dvadeset godina i "indeks loma" još uvijek koristi i danas.

Drugi ugovor s nadut, iako sam ga učio kao 'indeks loma' oko 20 godina u mojim fizike klase. Uvijek će biti ljudi koji će radije argure o točnom tekstu mandata, čak i kad svatko zna što je značilo, nego raspraviti nešto više relevantno. Možda zato što se ne mogu sjetiti što bolje reći, ali njihov ego neće dopustiti da šuti. Ja sam doživio ih previše puta i pokušati izbjeći, ili barem ignorirati ih. Samo moja dva lv FoxyRick.

Sorry dečki njegov "indeks loma" http://en.wikipedia.org/wiki/Refractive_index Zašto?. Vi svibanj pitati. Budući Nizozemski momak ga izmislili i na mom jeziku možete razgovarati o BrekingsIndex => ako prevesti ovo postaje "Refrective Indeks" pa možda njegova nije točna na engleskom jeziku, ali pogled na njegovo podrijetlo. Pavao.

Prolazeći između jezika nije to doslovno. Ovdje je primjer. U opisivanju stoku koja imaju krzno koje je smeđe boje, neki jezici će reći "krava smeđe", a drugi "smeđa krava." U klasičnoj grčkoj od prije nekoliko tisuća godina, u posljednjih nekoliko slova riječi ukazuju glagol, imenica, pridjev, ili prilog. Pisac (ili zvučnika), a zatim stavlja riječi u nizu s riječima govornik misli da je najvažniji na početku niza. "Indeks loma" se koristi od strane Američkog instituta za fiziku Priručnika, kao i Društva kemijskih gumenih Priručnik za kemiju i fiziku.

Po mom mišljenju, obje su uvjeti točne. JD Jackson, u Klasičnoj elektrodinamika, Ashcroft / Mermin, u fizike, Hecht, u optiku, koriste termin "indeks loma". Dok, Kittel, u uvodu fizike, koristi izraz "indeks loma". Ja bih koristiti oba uvjeta.

Kao rodnoj (američki verion) engleskog govornika, ja ne bi dvojio o korištenju ili pojam naizmjenično. U stvari, vjerojatno bih koristiti jedan, a zatim drugi, samo da ima malo raznolikosti. Ako netko misli da zvučim staromodno, to je teško, niether izraz zvuči staromodno za mene. (Ali sam rekao vrlo dobrom škotskom prijatelja da moje pisanje je malo 'kolonijalni'!) Moj jedini pogodak za komentar je da ispitivač osjetio da je imao neke stvarno korisne i važne informacije koje on nije htio publiku razmišljati o tome ... tako da je on proizveden problem podići i uzeti pozornost daleko od onoga što je moglo biti zaista koristan. Kao i za idiota koji su u zadužen, vidio sam i dobro i loše. Ali, to je loše da je bio dio moje odluke da pokrenete svoju tvrtku. Sada, umjesto da je rekao da griješe nekim high-up idiot, imam veliku čast što moje vlastite pogreške! I ja sam oprezna o condeming Big-šefove. Mi smo svi ljudski. Mi svi imaju konačnih vještine u određenim područjima. Bi bilo tko od nas biti bilo bolje u visokoj razini menadžmenta u velikoj tvrtki? (Odgovor:. Ponekad da, ponekad ne ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back