Koji više prikladan pomoću PIC ili Atmel?

A

aziz92

Guest
Bok. Želim desing solarni tracker pomoću Arduino. Uglavnom Arduino koristiti ATHMEL. Moj predavanje pitajte me za korištenje PIC jer uglavnom ćete ga koristiti kada radite na industriju. Mogu ja znam iz iskustva, što je više stabilna? Ako želim koristiti PIC thats znači da ja ne mogu koristiti sučelje Arduino board zar ne?

Bok. Želim desing solarni tracker pomoću Arduino. Uglavnom Arduino koristiti ATHMEL. Moj predavanje pitajte me za korištenje PIC jer uglavnom ćete ga koristiti kada radite na industriju. Mogu ja znam iz iskustva, što je više stabilna? Ako želim koristiti PIC thats znači ja ne mogu koristiti sučelje Arduino board pravo?
Vaš predavanje je vrhunski stručnjak u ovom području pretpostavljam. Ja ne znam za tvrtku pod nazivom Athmel ali znam za Atmel. Oba Microchip (PIC) i Atmel (AVR) odlično funkcionira. Imate li neki projekt za industriju? Pogledajte temp raspon UC i drugih dijelova, izgleda dostupan I / O, gledaj broj rezolucija i brzina ADC, ... U industriji ne bi trebalo koristiti Arduino ili neke Pinguino daske, trebali biste koristiti razvijenu vlastitu dasku posvećenu tom poslu i da je svrha. Možete li zamisliti nuklearnu podmornicu ili elektranu, gdje neki dio pod kontrolom nekog Arduino odbora ... : -? Vi ne bi trebali temeljiti svoj konačni proizvod / uređaj na nekom razvoja brodu ili PROTOBOARD ploče. Što zapravo mislite da bi?

LOL ~ Moj plan za dizajniranje automatsko solarni panel .. Mislim, moj solarni panel će pratiti ned automatski u 360 stupnjeva azimuta i 180 stupnjeva kut zenita. Za kontrolu dva servo motora, sam u potrazi na enternet, našao sam alls obično koristiti Arduino odbora. Dakle, pitam moja predavanje koristiti Arduino. Za Arduino, vidim ga koristiti Atmel (AVR). Moj studij PIC. Dakle, moj predavanje rekao Atmel (AVR) je teže understang uopće ga koristiti. Obično ljudi koriste PIC. Koji je vaš prijedlog? U potrazi za vas ideju da mi pomogne oko ovog projekta.

Tako je moj predavanje rekao Atmel (AVR) je teže understang uopće ga koristiti. Obično ljudi koriste PIC. Koji je vaš prijedlog?
Što reći nakon ove riječi iz svog predavanja. :-D Čekaj samo da Alexa čuti za to. U tom slučaju, mislim da je najbolje promijeniti školu. Oba PIC i AVR se koristi u velikom iznosu u puno projekata diljem planeta. Moje je mišljenje da je najbolje da se studenti da koristite neki Sirius razvojni forum kao EasyPIC V7 za provedbu mira (također za AVR druge odgovarajuće razvojne brodu) ili neku drugu razvija vlastiti projekt, a kada je sve učinjeno tada bi vaš PCB. Težak licemjerje dati utjehu u razvoju poput nekog velikog razvoju odbora koji imaju puno uključenih stvari.

Što reći nakon ove riječi iz svog predavanja. :-D Čekaj samo da Alexa čuti za to. U tom slučaju, mislim da je najbolje promijeniti školu.
Dobra ideja .. LOL ~ hahahahahaha žao mispell .. Jeste li znali o ovom projektu?

Za mene dajem malo unaprijed na Atmel jer nižu cijenu UC razliku Microchip. [COLOR = "Silver"] --- Updated --- [/COLOR]
Dobra ideja .. LOL ~ hahahahahaha žao mispell .. Jeste li znali o ovom projektu?
Da, možete pretraživati ​​EDABoard nit mislim da ćete pronaći nešto korisno za svoje potrebe, ako Dont sam lijepo krugovi, ja ću postavljati.

ste imali pogled na mikročip u niskoj cijeni (oko £ 20/30 £ u Velikoj Britaniji) microstick zajednice? oni imaju onboard programer / debugger i zaglavlje uključite u maketa za svoje krugove ćemo ih pronaći vrlo korisno za računalne znanosti i elektrotehnike poslijediplomski i završnih godina preddiplomskih projekte

Znam mikročip-a, ali ja ne razumijem se puno u PIC. Radije bih naučiti Arduino jer mu može uštedjeti vrijeme za hardver za mog programa. FYI, moj problem je kako dizajnirati simulaciju pomoću Arduino odbora. Možete li mi pomoći?

Mislim odabiru najbolje mikrokontrolera za projekt također o tome što želite naučiti. Ako želite saznati više o mikrokontrolerima, vjerojatno biste trebali koristiti nešto drugo nego Arduino. Ali ako ne znaju mnogo o elektronici, a samo žele graditi radni uređaj, mislim Arduino je dobar izbor. Također za prvih projekata, pomoću Arduino vam daje meki start. Koristio sam i PIC i Atmel. Često sam pronašao Atmel Podatkovne lakše razumjeti i ne čini se da imaju sasvim kao mnoge ozbiljne greške. Često PIC kontroleri su jeftinije iako. Mislim da možete odabrati bilo koji od njih, ili pokušati oboje, nema puno razlike u ne-kritične aplikacije. Neki ljudi kažu da je Atmel je sranje ili da PIC je sranje, ali oni su samo hrpa starih tvrdokornih ljudi (mislim vaš predavač spada u tu kategoriju previše). Ako imate kritičnu aplikaciju (potrebno brzo ADC ili clockspeed itd), onda ćete vjerojatno naći da netko može biti bolji od drugih u specifičnoj primjeni. Ako je vaš predavač kaže da svatko koristi PIC i to je razlog zašto vi trebali, on ne ostavljajući puno prostora za inovacije. Ako su svi mislili tako, nitko ne bi došao gore sa ništa novo. Jednostavno mrzim taj mentalitet. Ako sam si, ja bih izabrati Atmel proizvod, bio je to Arduino ili nešto drugo, samo zato što mi je rekao da ne. Btw, pozdrav iz Penang :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back