Koje je najbolje za RTOS Set top box? VxWorks / RT-linux / QNX / CE?

K

Guest
Htjela bih znati što je najbolje za set top box među ove poznate rtos: VxWorks, QNX Neutrino, WinCE.net, RT-Linux, ThreadX, Ecos, pSOSystem ili drugima?

Hvala

Ovisi puno o tome što vaš set top box treba učiniti, ali Linux je jako dobro.Linux Standard će vjerojatno biti u redu (umjesto RT-Linux), ali da bi ovisiti što trebate učiniti.Ecos, pSOS i ThreadX su vjerojatno previše "malih".Čuo sam QNX je također vrlo dobra.Ostanite daleko od svojih uzdrhtati sranje!

hugo_nz wrote:

Ovisi puno o tome što vaš set top box treba učiniti, ali Linux je jako dobro.
Linux Standard će vjerojatno biti u redu (umjesto RT-Linux), ali da bi ovisiti što trebate učiniti.
Ecos, pSOS i ThreadX su vjerojatno previše "malih".
Čuo sam QNX je također vrlo dobra.
Ostanite daleko od svojih uzdrhtati sranje!

svibanj VxWorks da bude gotov i jednostavnije razvijati, ali nije besplatan.
Zdravo.
G>

Ovisi na hardveru koji želite koristiti.
QNX, drhtanje i Linux su jednostavne za luke i razvijati.

BSP za trzaj je prilično prostran.
QNX ali za IPAQ je jednostavnije ....

Sa trepnuli Platforma Builder dolaze više BSP uzorak za svaki procesor.

Također postoje neki open source Linux sustavi u stvarnom vremenu:

ART Linux
RealTimeLinux.org
RTLinux-vidi ovo: RTLinux.com

Pozdravi

Linux Standard bi trebao napraviti lijep posao za multimedijske vrstu realnom vremenu ...Ali, pokušajte svoje najbolje dobiti 2,6 kernel događa s vašim postaviti vrhu.U najkraćim poboljšava prilično puno ....Mnogi distro ciljanje "malim" uređaj se temelje na ranije kernela (2.0, 2.2) ...

Vxworks nije za soft real time system
Htjela predlažemo RTlinux na www.fsmlabs.com

Možda RT-Linux je bolji.

VxWorks nije dobar izbor za aplikacije kao što su STB.

Budući da STB neće trebati GUI, pa linux će biti najbolji izbor.Ovisi li vaši CPU ima MMU.Ako ne, možete odabrati uclinux, vrlo lako porta.Inače,
morate koristiti QNX ili druge prateće MMU RT linux.

Im 'koristeći Linux 2.4.2x A vrijeme prije i izmijenjena je serijski 16c550 driver in prilagoditi ga u moje specifične aplikacije.
Bi li to biti moguće ako se uzdrhtati umjesto?

Zdravo

wolf69 wrote:

Im 'koristeći Linux 2.4.2x A vrijeme prije i izmijenjena je serijski 16c550 driver in prilagoditi ga u moje specifične aplikacije.

Bi li to biti moguće ako se uzdrhtati umjesto?Zdravo

jhonny_yang: hemm ..Što ste mislili?STB tržište je ..?

zdravo

Htjela predlažemo vam da koristite National Instruments Real Time sustavi ....Vrlo snažan ali jednostavan za korištenje ...
Posjetite www.ni.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back