koja vrsta namota simbol je ovo

M

MaxElec

Guest
Bok!

I stiže jedan dokument iz 1965 te u ovom dokumentu možete vidjeti simbol koji izgleda kao transformator bez jezgre, ali u opisu piše ..."Coil".

Kakav je ovo elektroničkih elemenata, a što ja mogu koristiti i danas, kao zamjena za ovaj stari element?

Max
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

To bi mogla biti transformator ako postoji spojke između njih.

Im temelji siguran da nije transformator becuse gornjem lijevom dijelu namota je spojen na RF antena i donjem lijevom dijelu namota.Nema spojke između njih.

To mora biti neka vrsta dvostrukog namota induktor?

Prikazati više sklop tako da možemo vidjeti kako je on povezan s ostalim dijelovima.

U svakom slučaju to su zavojnice.
ako njegov Transformator, onda su to primarnog i sekundarnog namota (zavojnice) ..

Naveed

Prošireni sheme ....

Ja dont znati ...Mislim da je to neka vrsta kristala radio.
Ali, kakva je zavojnica se on koristi?.
Nema smisla staviti transformatora u ovom dijelu.
Kao "brevor" je napisao, to može biti zrak transformatora, ali opet, s tim što znači?

Max

Ovo je klasična kristalno skup.Dioda na dnu se ne bi trebao biti tamo.Zavrtnice su vrlo blizu i djelovati kao transformator s niskom vrijednosti vezanje faktora k.

Quote:

Zavrtnice su vrlo blizu i djelovati kao transformator s niskom vrijednosti

U drevnih dana papir cijev je bila korištena za zavojnicu obrasca.Zavrtnice su rana blizu žica razmaka.Onda kao dio procesa tuning u stanici razdvajanja između Zavrtnice se podešava.

Sekundarni induktivitet je određena varijabla kondenzator kapacitivnosti raspon i frekvencijski raspon koji želite podesiti u.

Broj okreta antene na strani je pronašao
/ la eksperimentiranje.To je obično manje nego na drugoj strani.

U redu.

1.) JA dont 'dobiti Internet zašto se on koristi transformator, kada on može koristiti samo jedan spirala i kapacitet može se mijenjati kroz neke varijable capasitor.

2.) Ako želim proširiti radio detekciju signala na "cijelom" radio spektra, što trebam učiniti.Ili, naravno, na temelju ovog dizajna.

3.) Da li postoji mogućnost da proširi ovaj dizajn za korištenje u ostatku elektromagnetskog spektra (s mačka dlaka itd)?Max

Crystal postavlja samo raditi i na PM emitiranje i te htijenje jedini dobiti lokalne radiopostaje.

Ne morate transformatora dogovoru.Možete staviti antenu na tuned coil na desnoj strani.

nadut je napisao:

Ovo je klasična kristalno skup.
Dioda na dnu se ne bi trebao biti tamo.
Zavrtnice su vrlo blizu i djelovati kao transformator s niskom vrijednosti vezanje faktora k.

Quote:

Što se tiče zavojnica obliku, to bi mogao biti ranjen dvonitni svitka na feritni prsten obliku.

Bok,

Zavojnice su dio tipične radio prijemnik ulaz.
Oni djeluje i kao transformator impedancije (npr. transformator) te pojasni filtar.

- Na desnoj strani je paralelni LC filtar (pojasni) podešen za primanje frekvencija.This sklop se izračunava za jedan uski frekvencijski pojas.Prijenos je maksimalno na frekvenciji rezonanciju vrha (otprilike dao poznati Thomson formule ...)

- S lijeve strane je drugi dio transformatora, "ubrizga" antene signal u LC filtar.Impedancija adaptacija je funkcija okrenuti omjer između primarne i sekundarne zavojnice (trgu skrenite omjer).Ovaj izbor je ipak malo komplicirano, ali, u ovom specifičnom aplikacija, broj antena stranu pretvara je uobičajeno između 1 / 4 i 1 / 20 od sekundarne broja okreta.

Kao što vidite, fizički oblik i vrijednost transformatora je jako ovisi o frekvenciji, bandwdith i antene impedancije, pa čak i izlazne naknade sklop (dio sa diode).

Nije moguće dati više savjeta o izgradnji bez poznavanja barem radna frekvencija.Shematski je dobrodošao ...

Uzdanica ovaj pomoć.

svojim IF Transformatorska (zrak jezgra) se koriste u RF prijemnika

On svibanj biti transformator ili impulsni transformator ili IFT međufrekvencija transformator

MaxElec wrote:

Prošireni sheme ....Ja dont znati ...
Mislim da je to neka vrsta kristala radio.

Ali, kakva je zavojnica se on koristi?.

Nema smisla staviti transformatora u ovom dijelu.

Kao "brevor" je napisao, to može biti zrak transformatora, ali opet, s tim što znači?Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back