Koja je razlika pic c ili picbasic ....

U

umutguncan

Guest
Počela sam učiti pic.I ja sam kupio knjigu.U ovoj knjizi pisac koristi samo assamble ...
Nakon toga sam vidio neke izvore o pic C ili Pic Osnovne ...u EdaBoard ..
Ima li bilo koji prednosti korištenja Picc umjesto assamble.
Pitam se o tome je samo;Programiranje u C i nakon toga copmile C kod za assamble s pomoću kompajlera ...

Bok,
Čini se da nisu upoznati s bilo kojeg programskog jezika.Znaš C i osnovni obje su programski jezici.Skupština jezik je u blizini strojnom jeziku, osnovno je midlevel i C je programski jezik visoke razine.

Od učenja view-
Ako želite raditi na jednostavan i malih programa asemblerski jezik onda je dovoljno.No, za velike i složene programiranje ste preporuča korištenje C ili osnovni.

Od prevodilac view-
Skupština kompajler za PIC-a je besplatna.Ali C prevoditelje za PIC-a su besplatan do određene veličine (većinu vremena 2K. Ovisi o compiler).Za veće programe morate kupiti licencu.

Osobno bih predlažemo vam da naučite C. To je lako.Nakon što ste dobili konceptu onda bi bilo vrlo brzo i glatko na programu bilo koji sustav nego koristeći asemblerski jezik.

Srdačan pozdrav.

umutguncan,

Ja stvarno dobar free C kompajler je BoostC, pogledajte ovdje. www.picant.com/c2c/c.html

Pozdravi
CMan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back