Koja je razlika između waveport i lumpport u HFSS

W

winglj

Guest
Bok, Ja sam novorođen in HFSS.Imam pitanje o excitation HFSS, u čemu je razlika između waveport i lumpport?je to što val-portovi se koriste u TE i TM mod sa strukturom i valovoda Paušalna portovi se koriste u TEM mod?Hvala na napredak

Evo što sam našao na internetu.
Po defaultu Ansoft HFSS pretpostavlja da su sve strukture su potpuno
uvukla u vodljivi štitu bez energije se šire kroz njega.Ti
primjenjuju Wave Portovi na strukturu naznačiti područja bili energije
ulazi i izlazi vodljivi štit.
Kao alternativu koristite Val luka luka, možete primijeniti Lumped Portovi na
strukture umjesto.Lumped Luke su korisne za modeliranje interne priključke
unutar strukture.

Bok

Ja obično se koriste za waveports valovod strukture,
i lumped luka za simuliranje žice antena

sara

Moj understandin je da, waveport rješava za svojstveni vektori u 2D presjeka ste odredili i uzbuđuje tom području.To je vrlo točan prikaz stvarne situacije u svijetu.

Lumped luka u ekvivalent spajanja napona izvora preko terminala značenje TEM mod je uzbuđen.Dobro za sklop aplikacije ali ne za val struktura i vodiča je u redu za mikrotrakasta antena.

Više iskusan korisnik svibanj ispraviti moju izjavu.

svarun -

tako da ako želim simulirati četirstogodišnjica valne duljine monopole antenna hrani koaksijalni kabel, ja bi trebao koristiti gruda luke ili luke val?JA pokušati iskoristiti waveport, ali postoji greška ....

Bok

Ako ste hranjenje koaksijalni kabel, mogli odabrati kružni lice koaksijalni (dielektrična, ili zrak dio) i dodijeliti waveport to.
Ako je to samo metalni cilindar ili ploča, kao žična antena, mogli privući ploča od zemlje do početka vaše antene i dodijeliti lumped luka na njega.

nadu da pomaže

sara

Bok,

Mislim da je ključna razlika između waveport i lumpport je da, waveport mogu raditi točno u svim frekvencije vam je potrebno i lumpport ne mogu dobiti točne podatke simulacije u Frekvencijski opseg.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back