kapacitivnost precizno mjerenje

T

Trishool

Guest
Pozdrav trebam izmjeriti kapacitet od 300pF do 370pF na skali od 0 do 10V na bilo koji izlazni sklop Vrlo pouzdani, a većina je Linearna dobrodošli, ja ću ljubiti ako se temelji na PIC, 8051 ili isključivo analogni ali trebaju biti sposobni za industrijsku aplikacija.Hvala Dečki
TrIsHooL

Sljedeći premosni sklop treba da bude u impedancija linearna.Na vrhu mosta je upravljan od AC signala.Na lijevoj strani nalaze se dva PF 370 kondenzatora u dvije ruke sa dna potkrepljene arm.Na desnoj strani je na vrhu PF 370, a na dnu vašeg kondenzator.The trick je da se stavi jedan op amp između spojeve na lijevoj i desnoj strani mosta i izlaza na dno kraju dnu kondenzator na desnoj strani.The AC output voltage će proporcionalni vašem senzoru kondenzator reaktancija više od 370 PF vrijedi.Idi od napona na kapacitivnost u vašem up.

Jedna mana ovog sklopa je što vaš senzor kondenzator mora biti plutajuæi i imate za spajanje na Internet s kratkim vodi.

nadut, Mogao te ugoditi osigurati neke shematske BTW ja sam jedan uređaj Vlaga senzor i ne želite koristiti 555 kao što su oni predložili da je ono što neki ne linearno,
ne mogu uzeti tolerancije od 2% pogreška u čitanju.
Hvala
TS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back