kako to pretvoriti 8bit binarno milivolt .. u PIC16F84

T

theenes

Guest
ako ja koristiti vanjske A / D pretvarač TLC549, 8 bita konverter integriraju s jednom pic16f84 .. ja skenirati 8 bita dataout u varijablu registar .. onda kako mogao ja pretvoriti ovaj 8bit binarne podatke u milivolt vrijednost .. može bilo tko pomoć mene na ovo kodiranje, koristeći asemblerski jezik ..
zahvalivši u u punom anticipacija ..

theenes

Bok,

Ako sam razumjeti ono što se pokušava učiniti ispravno, onda ste uzorkovanja napona, i želite imati broj u milivolts?correct?

Pa, mislim da to ovisi o rasponu ulazni napon.-5v do 5 v?0-2v?To ima dvije referentne ADC ulaza, na - i postavljanje taj raspon uzorkovani napona.To svibanj činiti se lahak to jednostavno 'pomnožiti 1000' (V -> mV), ali samo ako taj ulazni raspon je 1V.

by 256, for 8-bit resolution.

Kako biste saznali što najmanji prirast napona možete izmjeriti (LSB) jednostavno podijeliti svoje ulazni raspon
od 256, za 8-bitnom rezolucijom.Za 5v to bi bilo oko 19.5mv.

Nakon što ste tu vrijednost (opet, ovisi o rasponu napona) onda možete čuvati te vrijednosti u registar.I, kada se pretvoriti tvoj napona na 8-bitni broj, množenje dva zajedno.Npr.: Dobivate 134 od pretvorbe.134 * 19.5mv = 2617mV.'Ol F84 nema hardver množitelj, ali postoji nekoliko jednostavnih trikova za napraviti množenje na Pics.Uostalom, to je samo jedan način da radiš ono što pokušavamo učiniti.

Molimo Vas da nas obavijestite vašeg raspon napona (minimalna / maksimalna napon će biti odabran).Jer ponekad, svoju lakše smanjiti signal u analogni (djelilo napona) i uzorkovanja na 1V za lakše pretvarati naponi u softver.

Uzdanica ovaj ide neki način pomažući vam.

BuriedCode.

hvala za ur odgovor .. da, u dobio pravo razumijevanje moje pitanje ..
pa, zapravo referentni napon je iz raspona od 0 do 5 volta .. i kao u rekao je rezolucija 19.5mv .. na taj način kako činiti ja činiti za množenje pic16f84? .. na primjer .. ako ja dobiti 10.001.111, tako da u decimalnom je 143 .. tako da mora biti po 143 puta .. 19.5mv * da biste dobili odgovor, obred .. kako to napraviti? Nadam se može u pomoć mene sa kodiranje ... Nadam se da će me u vodič. . poštovati ur pomoć alot ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back