kako to napraviti mp3 koder u hardver?

Želite li znati kako to napraviti ASIC?Ili samo opće HW?

Ako ste u potrazi za Prilaz ASIC, možete odlučiti želite li koristiti DSP bazi jezgre i memorije unutar i tada možete koristiti DSP jezgrom učiniti sve ono što želite učiniti, drugi put je provesti MP3 funkcionalnost u VHDL i synthesise.Treći je korištenje procesorska jezgra, s memorijom i pisati mikrokod unutar procesora.

Ali, ako vam dati više informacija o tome što želite učiniti, bit će lakše raspravljati.

BR,
/ Farhad

h ** p: / / www.opencores.org / projects.cgi / web / dekoder / pregled

Zapravo, želim napraviti softver model je prvi.Ali koji mp3 encoder free software lako je get.And želim to napraviti u ASIC način da se to provesti.Je li ima bilo kakve informacije o tome na internetu? Thanks a lot.Ja sam beginer u ovoj regiji.

Znate jednostavan google traženje mogli odgovoriti na Vaše pitanje.Naći ćete odgovor u manje od 20 minuta.

BR,
/ Farhad

Zapravo sam već našao dva izvorni kod u google, ali želim to znati što je jedna od najpopularnijih u provedbi ...

Je shinefixed popularan za provedbu mp3 koder?šepav ili je najpopularnija kod za implementaciju? Hvala za pomoć ..

U redu,
To je vrlo različita od Vaše oroginal pitanje.

Mogu li u prvom redu da nas obavijestite o tome što želite učiniti?Želite li stvoriti ASIC?FPGA temelji dizajn?Ili HW / SW kombinacija.

Opet, na temelju te 3 razne "načine", dobit ćete različite odgovore.

Ja osobno nemam pojma kako popularan Lame ili Shinefixed su, ali implementaiton od njih u HW je sasvim drugačiju priču i što je njihova popularnost ništa za napraviti sa provedbu MP3 dizajn u HW?

Želite pronaći popularan neki i onda ga upotrijebite na svojem uređaju / dizajn?

Dajte više informacija o tome što želite učiniti, a vi ćete dobiti više specifičan odgovor.

BR,
/ Farhad

Zapravo, ja se još nisu odlučili koji način provesti:
Je MP3 koder 'hardver između različitih HW / SW Asics DSP?
Ali, u osnovi ću ga u HW / SW ili DSP.

1.Which rješenje je najpopularniji proizvod za potrošača?
2.The koder je napraviti dvije part.The Prvi je DCT part.The posljednji je bitstream part.Is Asics popularan za DCT dio ili DSP? I bitstream dio?
3.Can MDCT i DCT biti korišteni u dekoder u istom hardveru i kako?
4.Is postoji bilo koji algoritam temelji se na mp3 bitstream pretraživanje popularni? Binarni pretraživanjem ili?
Ima li bilo koji rad temelji se na 3?

Usput, zašto Asic rješenje je drukčija? Hvala za javljanje.

Hrom je vrlo popularan ..Pogotovo sa linux korisnicima ..To je gdje sam čuo o tome od.Nikada nisam čuo od drugih koder / dekoder ..Ali ja vjerujem da će biti puno više podrške za šepav kao što je naširoko koristi

DCT / IDCT transformacija može ponovno koristiti gotovo svim hardverskim
component.search na stranice IEEE, te će se naći u mnogo
radova o ovom algoritam.
BR
aormon

Čini se da nema mp3 koder projekt opencores.org
ili koji je njegov naziv projekta?

Hi boeysue,
Koliko ja znam iz otvaranje različitih MP3 plejere i gledajući ih kao ludi inženjer da sam ja.M <ost ih koristiti vlastitu ICS, što znači da su ASIC procesorima.

Mnoge tvrtke iz Kine i HK, koristiti MP3 dekoder uređaja iz HK temeljen poduzeće (nažalost sam izgubio link na njih, nakon mog HD crash), koji je prilično jeftin, vjerujem da njihov uređaj može se kupiti za manje od $ 2 u 10k količinama.

No da li je to ono što želite učiniti?Izrada ASIC treba barem 100-999k US $ ulaganja.Ako je sveučilišni program, zatim možete napraviti zanimljiv dizajn gotovo za besplatno.

U svakom slučaju, ima puno ICS na raspolaganju u trenutku koji čini MP3 kodiranje / dekodiranje prilično jednostavan.Ako ste obličje za jednostavan HW dizajn za sebe, možete pogledati Micronas MP3 uređaji (to google i naći puno).Ili SGS Thompsons MP3 uređaju (puno više popularan ovih dana).

Oba ova uređaja se može nositi u I2S potoci MP3 formatu.A s malom mikrokontrolera možete imati svoj MP3 player poput one made by Yammp (ili Yampp, uvijek sam ih mix).

Ali, ako želite napraviti MP3 player sa FPGA, da je cijela druga priča.Postoje neke jezgre MP3 raspoloživ na tržištu, ali oni nisu slobodni i nije tako jednostavan za korištenje.I pisanje jedan je puno vremena izazov, ali stvarno stvarno zabavan.Volio bih imao vremena za rad na takav projekt, jer ćete naučiti mnogo o FPGAs i MPEG kompresije.

Samo moje 2C,
BR,
/ Farhad

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back