Kako testirati Q of self-made induktor?

E

eegchen

Guest
bok,

Ja sam izradi stog induktor.

Problem je u tome kako ga testirati.Zajednički put je testirati induktor koristeći mrežni analizator.

Ali i neki momci koristite VCO za testiranje Q od inducor?Se bilo tko znati kako to učiniti?

Hvala
Gang

Stavite induktor zajedno sa kondenzator da se formira titrajni LC krug.
Pomete VCO frekvencija gore i dolje od rezonantne frekvencije i mjerenje napona preko LC krug.
Q faktor se može izraziti kao omjer napona razvijenim širom svoja reaktivni elementi za napon ubrizgava u seriji s sklop proizvesti razvijenim napon.

Ako ste uputili LC rezonator i izmjeri uneseni gubitak
i BW,
a zatim biste trebali biti u mogućnosti izračunati Q je induktor by odnos uneseni gubitak na istovaren Q od komponenti i Q iz spremnika.

eegchen wrote:

bok,Ja sam izradi stog induktor.Problem je u tome kako ga testirati.
Zajednički put je testirati induktor koristeći mrežni analizator.Ali i neki momci koristite VCO za testiranje Q od inducor?
Se bilo tko znati kako to učiniti?Hvala

Gang

Hvala
li mislili koristeći swith kapica za kontrolu rezonantne frekvenciji?

Bilo koje upućivanje na pročitali?

vfone wrote:

Pomete VCO frekvencija gore i dolje od rezonantne frekvencije i mjerenje napona preko LC krug.

Q faktor se može izraziti kao omjer napona razvijenim širom svoja reaktivni elementi za napon ubrizgava u seriji s sklop proizvesti razvijenim napon.

eegchen wrote:

Hvala

li mislili koristeći swith kapica za kontrolu rezonantne frekvenciji?Bilo koje upućivanje na pročitali?vfone wrote:

Quote:

Kako mogu dobiti i gubitka insetion BW pomoću mrežnog analizatora?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back