Kako sučelje 89c51 mikrokontrolera sa PC

C

centiago

Guest
Bok ja sam novi u mikrokontrolerom, može bilo tko dati mi slati i primati program za upload i preuzimanje podataka između računala i 89c51 mikrokontrolera. Zahvaljujući Centiago

Možda RS232 je čest način da se riješi svoju temu. I u može pronaći program gdje.

pokušati prvi paralelni port umjesto serijski samo naviknuti na sučelja kao paralelno je lakše razumjeti i montaže je lakše dobiti podatke, serijski je složeniji u prikupljanju podataka jer morate čekati da tampon je pun i odgovoriti na prekida, više posla uživati

RS232 sučelje može generirati prekida i to treba nekoliko žica, ali to će vas koštati više zbog vanjskog RS232 razini-mjenjača (kao max232) je potrebno. paralelni port potrebno gotovo nema externel komponente, ali to je diffcult za obradu u stvarnom vremenu aplikacije zbog ne prekidaju će biti generiran ako koristite paralelni port.

hi, odnose se na sljedeće program i krug org 30H Ini: MOV TMOD, # 21H MOV TH1, # 0A0H; 9600 Baud MOV SCON, # 50H, 8 BIT UART MODE MOV TH0, # VISOKI (-50.000) MOV TL0, # LOW ( -50.000) SETB TR1 GLAVNI: JB RI, serijski JMP GLAVNI; ================== Serijski: CLR RI MOV A, SBUF JMP GLAVNI
42_1166841926.JPG

Assalamo Allykum! Možete to učiniti pomoću paralelni port, kao i serijski port. Ali asyou su novi mikrokontroler zatim koristiti Paralelni port za vaše udobnosti, a usr At89C52 nego AT89C51, jer memeory veličini, jer ste sučelja za prijenos podataka iz računala. www.8052.com to je dobar site, a to će vam pomoći puno. Brinuti želja vam sreću.

Možete li definirati naredbe u detalje jer znam samo strojni kod. hex jezik

koji jezik planirate koristiti na PC-u "C" ili "VB" Imam primjere ja mogu poslati

to je jednostavno samo staviti posrednika između 8.051 i računala, koja je max232 IC i spojite ga na računalo to će obaviti posao

najprije pokušajte shvatiti na što protocal ne tipkovnicu radi onda pomoću 8051 jezgru mislim da je moguće komunicirati mikro kontroler s tipkovnicom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back