kako spojiti CMOS tijelo u digitalni i analogni IC?

T

triquent

Guest
Kako conncet CMOS tijelo igle u digitalni i analogni IC?
na primjer:
za 2input NAND, kako spojiti gornji nmos tijelo?za vss ili da je to izvor?

U digitalni dizajn uvijek povezuju PMOS tijelo VDD, NMOS tijela - za GND

Ako želite napraviti prilagođeni dizajn, trebate dizajn tranzistor razini.Dakle, možete učiniti ništa na ovom nivou.Na ovoj razini ne možete koristiti različite vrata, a vi ste ih implementirati u tranzistor razini.

Pozdrav,
KH

typicaly povezujemo PMOS tijelo VDD i NMOS tijelo GND.

ako želite koristiti ga proizvoljna, to dijelom ovisi o

proces, samo tijelo tranzistora koji se mogu

made in neovisna i mogu se spojiti na

proizvoljnog napona.(Osigurati taj VTH je ono što

želite i polje parazitarnih tranzistor ne treba dalje)

U digitalnog sklopa:
Općenito, većina nmos connetcs GND!;
većina Pmos connetcs VDD!;

U analogni sklop:
Općenito, ovisno proces, mi se spojiti većina vrsta mos.

No, u mixed-signal procesu, zbog pojasni razmak koji treba PNP, proces je p tipa podloge.Zatim, možemo napraviti N dobro, većina pmos može se priključiti izvor koji je isti potencijal kao N-dobro.To je dobro ime i pluta koji potention i mijenja kao izvor napona.

Budući da je izvor spaja rasute, napon razlika između izvora i većina je nula, tako prag tranzistora nije modulted po bulk napon.U međuvremenu, buka podloge ne spojke na MOS.

Ali izvor je razina promjena, to može utjecati na performanse MOS.

Da biste dodali:

Ako imate straže prsten, buke veza između digitalne i analogne će biti smanjena.
Također plutajuće dobro, mogu zavisiti erquirements, kao i ako imate dovoljno prostora - to bi bilo ok, drugi ga ne možete učiniti.Sve to ovisi o broju sustava koji želite provesti u tom čipu.Ako ste gužva, onda pluta ne može biti opcija, ali to bi definitivno par buka od podloge svima ....

- Bačve

Za triquent,

U digitalni, PMOS NMOS i izgrađene su lateralno jedan pored drugog, odnosno svih NMOS dijele istu P-tipa EPITAXIAL sloj.Tehnički skupno ili tijelo potencijal će biti povezani s P-doping se u P-tip EPITAXIAL sloj VSS ili GND.Tako bez obzira na gornjem ili donjem NMOS, oni su i dalje žive u istom P-EPITAXIAL sloj.

U Analog, ako dizajn je napravio da se pomoću CMOS tehnologije, isto načelo vrijedi.Ako dizajn je da se pomoću tehnologije BiCMOS gdje Bipolarni tranzistor je također dijele istu N EPITAXIAL sloj, isti princip vrijedi.U nedostatku to učiniti tako da se rezultati tranzistora da plutaju na neuravnotežen potencijala, čime pojačava skupno djelovanje.

Pa, mislim da ima mješovita obrada signala zajednice koje su dostupne mulitplom razina snage i na raspolaganju.Ako sam u krivu pustiti mene znati.Ako ima različite naponi (ponekad i za korištenje razinu prijevod), tada skupno veza može biti (po mom mišljenju -> treba biti) prilagođene načinu rada, a ne "standardni" način.
Razlog za komentar je jer: Ja sam pomaže osobi da biste dobili neki mixed-signal chip ide ...osobe koje znaju o ovom ..molim komentar.

- Srivats

Mislim da se odlučite p-dobro process.for NMOS možete vezati većina to je izvor. PMOS tijelo se supstrat, vezan za VDD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back