Kako skrenuti laserske zrake?

A

Autobusni Master

Guest
Hi there,

Jedini način za skrenuti laserska zraka je preko ogledalo.U nastojanju da se ovo automatizirati operacije će voditi na jednu od tih dviju zajedničkih tricks:

1) popraviti zrcalo motora (npr. Stepper).
2) škripac ogledalo da govornik (npr. subwoofer) i primijeniti frekvencije.[Ova metoda nema kontrolu pozicije točnosti].

Ima li bilo koji drugi način skrenuti snop?

Ja sam pokušava crtati lasersko skeniranje sustava kao što se koristi u CRT.

Bilo koji komentari su cjenjeniji.

Hvala unaprijed.

Electro optički modulatori imati kristala čiji indeks loma ovisi o električnom polju primijenjene na njega.Možete napraviti prizmu ovog materijala i primjenu električnog polja na dvije površine.Ja sumnjate da kut promjena ne bi bila velika i da bi vaš projekt snop dug put vidjeti bilo značajnih pomaka.Ili možda, cijeli put prizme za množenje efekt.Što ako ste imali skladan laser i korištenje materijala za disperzija prizme?

slati e-mail:
holzhey (at) iapp.de
on je znanstvena fizika ..i on radi na projektu laserske ..Sjećam se kako mi je tald da se radi o 20W snopa moć!!njegovo ime je Andre ..iz Njemačke.

Za Proffessional otklon od laserske zrake, trebat će vam skener (x, y galvanometar).Npr. ovi uređaji koriste se u lasershows i nisu jeftini.X, y para košta oko EUR 1500.

Ponekad postoje neke dobre ponude na Ebay.

Ako želite ja vam mogu dati neke URL-njemačkog prodavača.

Kod,
cube007

ako imate izvor gravitacije možete savijati laserskog snopa s njom ...hehe ..šala, ali istinito!
Sve bye

Možda bi trebao pitati: kako izgraditi uređaj gravitacije.
Do netko dogoditi se gore sa tom metodom, to nije jasno iz svoje pitanje šta stupanj otklona vam je potrebno.

Te mogao montirati ogledalo na zvučnik i sjaj vaše Beem na to.primjenom različitih napona do zvučnika, koju bi dobili različite rezultate.

JJ

Postoji mnogo mnogo načina skrenuti na laserske zrake.U frekvencijskom području radite s, međutim, uz malo galvanometers ogledala montirana na njih (već spomenuto u ovom thread) nisu dobar izbor.Oni imaju tendenciju da se spor - 1 do 10 kHz max.
Tu su i piezo i magnetostrictive materijala koji mogu voziti malo ogledalo ili difrakcija rešetka i oni mogu dobiti do 25 - 50 KHz obično.Piezos su jeftini i svibanj obaviti posao za vas ako je vaš horizontalno skeniranje stopa nije previše visoka.
Elektro-optički kristali dolaze u mnogim kompozicijama i može doći do oko 50 - 100kHz (check out PLZT kristali - nalazi se zanimljiv website at MIT.edu).Neke vrste kristala može dobiti mnogo više, ali su se dosta skupi.Kerr stanice su tekućinom ispunjenih, pravokutne kvarcnog stakla stanica s ITO elektrode na transmisioni površinama.Oni mogu modulirati laserske zrake vrlo brzo, ali morate vožnje visok napon.
Posljednji, postoje akustičko-optički modulatori.To su polirani piezo kristala na površinu koja putujući val je izazvana kroz primjenu odgovarajućih AC struja.Valovi tada skrenuti laserske zrake incident u obrascu, obično od 1-dimenzionalnim raster.Tako za 2D skeniranja, morate dvije od njih.Zvuči lukav, ali oni su oko komercijalno za dugo vremena (koristi se u laserskim pisačima, itd.) i tako da nisu previše skupi.
Problem je stvarno sa horizontalnim skeniranje smjeru koji obično je potrebno prilično brzo_Okomita je puno sporiji i možete koristiti različite tehnologije to učiniti, (icluding zvučnik s ogledalom zalijepljen za njega, ako ga raditi zatvorene petlje!)
Ima i nekih MEMS uređaji u zadnje vrijeme dolaze iz laboratorija, ali nisam siguran da li su komercijalno dostupne yet.
Te moć probati uzimanje crijeva iz laserski pisač za horizontalni skener.
Check out http://www.spie.org/.To možete učiniti kroz književnost pretraživanje Njihova opsežna biblioteka istraživanja materijala, te ćete naći mnogo informacija o toj temi nego što želite <grin>.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back