Kako se koristi 24V releja na radni napon 12V

T

Turhan

Guest
Ja sam zgrada daljinski upravljač za operacijski sklop vodu pump.It djeluje samo ON i OFF.
Koristim štafeta na kraju regulatora kako bi se start / stop.
Imam odličan i drago 24V relej i želite ga koristiti u tom circuit.But problem je moj sklop radi na 12V.
Kako koristiti 24V releja na radni napon 12V.
Sve odgovore mnogo poštovati.

Nešto nije u redu
Last edited by IanP dana 07. Mar 2005 14:37; edited 2 puta ukupno

Je li to 24V AC ili DC?
Možete koristiti udvostručivač (vidi sliku)
Ali ako želite znati više o step-up pretvorbe provjeriti moj zahtjev na temu:
h ** p: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=109476&highlight =
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli ovu privitku

Ako je Vaš napajanja 12 V je iz struje, to znači da bi trebali imati ispravljač, kondenzator i regulator napona.
Uzimajući napon prije nego regulator napona to bi trebao biti neki 17 do 20 V, obično dovoljno da se raspaljivati releja.
Ako umjesto opskrbe froim 12 V baterija ne vidim bilo jednostavno rješenje.

Mandi

Koristiti dva napajanja, 12 volti voziti svoj krug i 24volts voziti relej.Možete koristiti LM7812 regulatora kako bi 24volts dc do 12volts.

1.Tvrtke bi iste osnovne relej s različitim zavojnice.Pogledajte i ako oni čine 12 V verziju.

2.Releji može raditi na nižim naponima.Kao što smanjuje napon povećava vrijeme zatvaranja.Postoje dvije ocjene.Napona je potrebno zatvoriti i napona je potrebno držati.Drži napon niži od napona zatvaranja.

Možete koristiti korak do spoja kao capacative napon udvostručivač naplatiti veliki kondenzator na 24 V. To će učiniti zatvaranja operaton.Nakon što je završila štafeta, 12 V svibanj biti u mogućnosti učiniti holdinga.

Ne trebate dodatne 24 V napajanje.
Prema shematske, vrijeme čekanja, kada se mikrokontroler port pin je na niskoj razini, T1 i T2 su zaključana,
i C1 se naplaćuje na 12 V kroz R1 i R2.
Kad port pin ide na visokoj razini ( 5 V), T1 je polarizirani preko R4.
Napon od VCE T2 smanjenja kod na nulu i napona C1 se dodaje s napajanja i primijeniti na relej (gotovo 24 v).
To je dovoljno za energiju releja do C1 se ispušta po R1.
Relej će dobiti dovoljno energije (struje koje teku kroz R1) zadržati svoje kontakte zatvorena.
Vrijednost R1 je kritična i jaka odnose na releja otpor.
Kako bi se pronašli odgovarajući vrijednost za R1 morate provjeriti s promjenjivom napajanja, držite minimalno napona za koji je relej je još uvijek pod naponom.
Ako ta vrijednost ispod 10 V onda možete koristiti shemu.Inače to je beskorisno.
S druge strane, vrijednost R1 moraju biti što je moguće višim kako se ne bi brzo pražnjenje C1, kada je odvezao T1, ili ne do releja je pod naponom.

Nadam se da će raditi za vas.

Pozdrav,
Silvio
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli ovu privitku

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back