Kako razumjeti DDR SDRAM banke stanica

E

EDA_hg81

Guest
Slijedi slika prikazuje strukturu DDR SDRAM ćelije polja.

8192 8192 znači redaka.
512 znači 512 stupaca.
No, što znači 36, zašto nije 16?Od podatkovne sabirnice širine je 16.

Hvala.
http://images.elektroda.net/69_1194554792.jpg

Izgleda da to znači da ima 32 Bank0 memorije polja x 512 8K.Slika podrazumijeva postoje mnoge od tih polja

x32 (ne 36 kao što sam vam spomenuti u pitanju) ne znači da je 32-bitni podaci širina SDRAM.Pobrinite se da se odnosi na dijagram iz ispravne datasheet.
AA (redaka) x noćenje s doručkom (stupci) xx DD (Data bus width)
Korekcija na raniji odgovor: Postoje četiri banke (ne 32) po dijagramu.Tek nedavno smo uzimajući SDRAM čipove sa 8 banaka, 32 banaka je još uvijek daleko ja pogodak.

36 znači da je unutarnja bit parnosti, također ponekad mikrona čini pogreške u tamo-tehnički list mogu točku malo

kad smo se odnose na određene kolone u svakoj banci, podaci širina je 16 ili 32?

I / O databus širine DDR SDRAM je x4, x8, x16.Kako mogu koristiti ovaj 32 zalogaj širok?

Žalostan za moj rano pogrešku to bi trebalo biti '32 '.

jer je DDR Double Data Rate to je razlog zašto smo se odnosi 32 bita autobus umjesto 16

Ja sam još uvijek zbunjena.

Sljedeći dijagram pokazuje pročitati praska (BL = 4).

BL = 4 znači četiri stupca lokacija su izabrane kolumne i svaka lokacija unutar stanične polje 32 zalogaj širok.

Ako koristimo dvokrevetne bumping način da izlazni podaci o svakom stupcu lokaciji, ne bi trebalo biti 8 izlaza podataka u seriji.

Ja sam zadivljen kako bismo mogli uhvatiti oni 32 bitni širokim podatke kada vanjski podaci bus je samo 16 bitni širok.

Hvala.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli ovu privitku

Bok,

Možete li mi dati dio broj DDR SDRAM koji koristite?Možda ću biti u stanju razumjeti vaš problem ako sam proći kroz puni datasheet.

-Naren

Dovoljno je da nastavi s mojim ranijim odgovor, memroy DDR čip će imati interne podatkovne sabirnice širine koja je dvostruko veći nego na vanjske sabirnice.Po ovom upravlja Double Data Rate s 2n prefekt.Ona obuhvaća 16 bita na rubu pozitivnog i negativnog 16 bita na rubu.Cijeli 32 bita onda se koriste interno u jednom clock ciklusu.To također objašnjava zašto je umjesto x32 x16 u datasheet.
Duljina praska (BL) imate spominje se broj riječi (u ovom slučaju 16 bita) možete čitati (i pisati), bez kontinuirano izdaje naredbu.
Nadam se da je pomalo jasno sada.

arnarendra

To je 512MB DDR SDRAM napravio Micron.

Hvala za odgovor.

Ja zbunjena duljina praska za stup lokaciji rano.

To je vrlo jasan, ako duljina praska jednak broj riječi

Hvala vam toliko.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back