kako pronaći učinkovitosti u hfss

C

cyberspace9

Guest
dragi svi
može bilo tko plz reći mene kako pronaći učinkovitosti u hfss.
Mislim kako to zemljište (efikasnost vs frekvencija) graf u hfss?

hvala

Samo zemljište u daleko polje zemljište.Postoji nekoliko tipova efficiensy.To woud biti vremena pojesti ako učestalost zamah ima vrlo mnogo bodova.

Mislim da gubici nisu baš točni u HFSS.Tako učinkovitost nije točno.Se bilo tko je bilo u odnosu na mjerenja i simulacije?

thanx
unutar daleko polje, ja mogu naći samo efikasnost zračenja (unutar antene params).

Možete li plz razraditi više šta da kliknete korak po korak kako pronaći efikasnosti?
nego opet

Ok, ako u ištanje to procijeniti djelotvornost antene, antena iz teorije znamo da u
G = ηD, biće G dobit, D usmjerenost i η učinkovitosti koji drži u obzir za gubitke.Ako se koristi u definiciji 'ostvareni dobitak' u HFSS, u jesu uključujući sve dielektrične, ohmic i neusklađenost gubitke.Inače, normalno dobit definicija omogućava da bi u obzir samo za ohmic i dielektrični gubici.Zatim, učinkovitost je η = G / D.Ako je G = D, ur. učinkovitost je 1, ali to je upravo idealan slučaj.Ono što predlažem je stvoriti izlazni varijabla zove "učinkovitosti" definiran kao omjer izme dobitak (onu u izaberete) u mag i usmjerenost na mag duž smjera globalnog maksimuma (tj. plakat).

I.

JA korist "RadiatedPower" za procjenu učinkovitosti.Ako je Vaš antena je uzbuđen mimo 1W ćete dobiti dio izračena snaga zraka izvan okvira, uključujući sve gubitke u granicama proračuna domene u%.

PS: Rezultati-> Koleto daleko fied zemljište-> Antenna params-> RadiatedPower

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back