Kako program PIC-a za dobivanje analogni signali?

E

ericmar

Guest
Pozdrav svima, Trebam sučelje moje PIC s novčić akceptant koji generira izlazni signal različit kad god različitih vrsta kovanice je umetnuta.Svibanj znam kako mogu razlikovati sve te različite signale u PIC-a?Nisam baš siguran o tome kako u ADC PIC zapravo radi!Bilo kako, Im 'koristeći PIC16F877 sada.

Hvala!

Pozdravi,
Eric

Umjesto odlaska u analognom domenu, zašto ne probati provedbi camparators to obarač različit igle.To je prihvatljivo ako imate dovoljno IO igle na raspolaganju.

Da bi program ADC C-cross compiler će olakšati vaš posao.To je ono što sam učinio sa PIC18F452.

Nisam radio na 16F877 tako da nisam baš siguran.

dizajner je napisao:

Umjesto odlaska u analognom domenu, zašto ne probati provedbi camparators to obarač različit igle.
To je prihvatljivo ako imate dovoljno IO igle na raspolaganju.Da bi program ADC C-cross compiler će olakšati vaš posao.
To je ono što sam učinio sa PIC18F452.Nisam radio na 16F877 tako da nisam baš siguran.

Ako je izlaz iz kovanice akceptant je različite frekvencije za svaku vrstu kovanica, to do trga (PLL) i korištenje slika kao frekvencijsko brojilo.Ako je puls uzorak, taj lako.

Ako postoji samo jedan I / p iz kovanice sustava, tada ste sigurni da je davanje analogni napon za svaku vrstu kovanica.Ili je to davanje bilo koju drugu vrstu signala.Bez ovaj detalj o / p iz okvira novac, teško je predlagati bilo kakvo rješenje.Možete li elborate na detalje o kovanice kutija / p ili ste svibanj givem mene povezati to podatkovne tablice uređaja.

dizajner je napisao:

Ako postoji samo jedan I / p iz kovanice sustava, tada ste sigurni da je davanje analogni napon za svaku vrstu kovanica.
Ili je to davanje bilo koju drugu vrstu signala.
Bez ovaj detalj o / p iz okvira novac, teško je predlagati bilo kakvo rješenje.
Možete li elborate na detalje o kovanice kutija / p ili ste svibanj givem mene povezati to podatkovne tablice uređaja.

Uputiti Način 5 dokumenta.
On navodi da imate 6 različitih izlaza za 6 različitih kovanica, a vi ste accumlator as well.Možete program različite širine impulsa za različite kovanice.Vi vaš hardver nije već razvijena i ukoliko imati 6 IO 'raspoloživ zatim možete ih spojiti izravno kontrolor ulaza.

Izlazi su digitalni, je taj što ja razumijem.

Ako je IO nisu dostupni tada možete ili sve izlaze kovanice kolektora i definirati različite withhs za svaku vrstu kovanica.Priključite o / p od vrata do ILI Snimite i usporedite pin od kontrolera i mjera širine impulsa koji će vam dati detalje novac tipa.Priključite o / p od vrata ili na bilo koji od Port B igle kako bi se olakšalo prekinuti na promjenu pogonu od kontrolera.

Pustiti mene znati ako Ja sam stvaranje bilo kojem smislu.Ovo je moje prethodno razumijevanje dokumenta.Provesti ovo ako imate isti razumijevanja drugog, mi svibanj trebate neke više mišljenja

dizajner je napisao:

Uputiti Način 5 dokumenta.

On navodi da imate 6 različitih izlaza za 6 različitih kovanica, a vi ste accumlator as well.
Možete program različite širine impulsa za različite kovanice.
Vi vaš hardver nije već razvijena i ukoliko imati 6 IO 'raspoloživ zatim možete ih spojiti izravno kontrolor ulaza.Izlazi su digitalni, je taj što ja razumijem.Ako je IO nisu dostupni tada možete ili sve izlaze kovanice kolektora i definirati različite withhs za svaku vrstu kovanica.
Priključite o / p od vrata do ILI Snimite i usporedite pin od kontrolera i mjera širine impulsa koji će vam dati detalje novac tipa.
Priključite o / p od vrata ili na bilo koji od Port B igle kako bi se olakšalo prekinuti na promjenu pogonu od kontrolera.Pustiti mene znati ako Ja sam stvaranje bilo kojem smislu.
Ovo je moje prethodno razumijevanje dokumenta.
Provesti ovo ako imate isti razumijevanja drugog, mi svibanj trebate neke više mišljenja

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back