kako potiču CMOS operativne amplifers?

G

gavinhu

Guest
kako potiču CMOS operativne amplifers?osobito na PSRR i CMRR.

Možete koristiti funkciju XF simulacija ili jednostavno pronaći dobici od napajanja na izlaz za PSRR i zajednički način dobit iz unosa na izlaz za CMRR.

XF je prijenosna funkcija simulacija.To je tamo u HSPICE i ritam.Znači, možete postaviti simulacije za XF iz unosa na izlazni priključci (za CMRR) i opskrba iz luke do izlaznog priključka za PSRR.
Inače samo spojiti jednostavni AC izvor na ulazni terminali (kratko nakon njih) i onda samo jedan AC napraviti analizu i pronaći frekvencijski odziv.Odmah izračunati dobitak od ovog output odgovor na željenu učestalost i imate zajednički način dobiti.Simulacija diferencijalni dobitak i pronaći način CMRR.Učiniti isto za PSRR.

XF je prijenosna funkcija analiza.Za simulacijom PSRR, možete stavi ac signala od 1 Von snagu isporučuje s DC dio dok ono daje istosmjerni prednapon do ulaza.Krenite na izlaz.Rasijecite output dobitak od normalne krivulje u krug.

Za CMRR vam daju diferencijalni signal na ulaz i onda izmjeriti dobitak.Sada kravata i ulazi u jednu ac izvor, a zatim i mjerenje resimulate izlaz.Uzmite omjer oba slučaja ...

Sjetite se da PSRR i CMRR su zapravo manifestacija u neskladom između transistors.

Dakle, da bi učinkovito simulirati PSRR i CMRR morate to učiniti kroz Monte Carlo analiza.

U slučaju da ne mismatches uzeti u obzir, u PSRR i CMRR dobili su puno više optimista nego stvarna motivacija.

kad sam koristiti. op funkciju u hspice,
imam sve polni / nula, kako mogu koristiti ove informacije kako bi optium moj opamp?
thx

tuza2000 wrote:

kad sam koristiti. op funkciju u hspice, imam sve polni / nula, kako mogu koristiti ove informacije kako bi optium moj opamp?

thx

bok!

Kako Vam se setup XF za CMRR i PSRR u kadenca?
za CMRR Imate li primjenjivati zajedničke modu signala i diferencijalni signal.ako bothe onda nakon analize prikazuju u direktnom izvoru zemljište koje imate na izbor, diferencijalni mod ili zajedničke?
za PSRR, opet u direktnom zemljište obliku koji izvor imate za odabir, AC ili ponude?

gte582w wrote:

check out allen knjige, također govori o tih mjerenja.

Vijay Hi,
Za analizu XF prepatiti kadenca priručnika.

Ukratko, radi ovako.
Connect malog signala napona na izvoru i / p od Op Amp.
Break bilo kakve povratne informacije
U predosjećaj odaberite XF analiza, nego odabrati izlazni čvor kao pozitivne i neg kao gnd probe.

Trčanje simulacije, dobit ćete rezultate.
Za to ide na direktne rezultate od tamo odaberite XF analizu, a zatim odaberite izvor napona.

hvala
sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back