Kako potaknuti 125KHz RFID signal?

B

blapcb

Guest
Imam situaciju gdje sam pomoću RFID modul za čitanje 125KHz oznaku, ali signal je jako slab, pa ja bih ga potaknuti.Ali, ja sam ne siguran kako se to radi.Antena se spaja na modul (dvije igle), ali budući da je signal je dvosmjerno (tj. 125KHz vožnji signal i signal oznaku odgovor) Ne mislim da jednostavno pojačalo će obaviti posao.Kako riješiti taj problem?Hvala!

Najvjerojatnije "slab signal" je zbog pogrešno ugađanje antene i podudaranja.Na prvi biste trebali znati, za koji je dizajniran antena parametara i rad udaljenost čitača modul.Ako poslati signal će biti pojačan, to je gotovo nemoguće bez pristupa izlaz i ulaz kočiće čitača čip direktno.Vi vjerojatno znate, da je za vrijeme primati čitač šalje kontinuirani val detektirati teret modulacije prema oznaci.

Hi FvM.Hvala, da to je sugerirao da pokušam to promijeniti frekvenciju (ja mogu učiniti da se u roku od / - 125KHz granicama).Struja u zavojnica je 120 ua - vrlo mali.A s dugim pričvršćivanje olova žice (5 metara) između modula i zavojnicu, nalazi se gotovo 50% pad napona (od 5v PTP do 2.5V PTP ili na taj način).Također, preporučeno je zavojnica 900uH i ja sam koristeći 950uH - Ne znam koliko razlike koje se mogu napraviti?

Bilo koja druga ideja / prijedloga jako dobrodošli!

Hvala

Neću predlagati za podešavanje radna frekvencija, ali za podešavanje krug.5 m kabel problem je više od 5% varijacija induktivnosti.Uglavnom morate niže zavojnica induktiviteta postići 125 kHz rezonancije opet, mogla biti oko 700 UH optimalno.Ili modificirati krug čitatelja.Ako proizvođač čitača modula ne ponude dovoljno informacija, dobiti čip uporabu programa proizvođača.

Hmm ....Pa, zapravo ne mislim da je tuning pitanje, kao i učestalost je ipak točno 125KHz ....(mjerenje sa opseg).To je (po mom mišljenju) pitanje pad napona i niske struje (tj. ne dovoljno da pobuditi induktor u oznaci).

Da, frekvencija je generirana od na čitač čip, ali coild oblici titrajni krug sa kondenzator koji je podešen na 125 kHz.Sa 5 m kabela, te dodati barem 500 do 600 pF da detunes sklop.Koje je vaše objašnjenje za "pad napona"?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back