Kako poslati blok od 16 bytes fr PC serijski?

G

ganavel9783

Guest
Hi momački,

Ja radim na projektu za šifriranje tekstualne datoteke s računala pomoću PIC16f877.the algoritam šifriranja
Im 'koristeći se AES.the algoritam šifriranja kod za PIC se provodi u radu s blok od 16 bytes of data.so trebam poslati kontinuirani blok od 16 bytes of data biti kriptirani i šalju natrag na računalo za prikaz zakrivanja teksta.

I shvati da to mi je potrebno za provedbu buffers prenositi i primati 16 bytes blokovima podataka da se šifrirani po PIC.

1) I tako mi je potrebna za korištenje buffers, te od strane računala za slanje kontinuirani blokovi od 16 bytes serijski za PIC?(Im 'koristeći Visual C na računalu strani.)
2) Kako implementirati ovaj zadatak?
3) Svaki broj primjera?

Pozdravi,
ganavel9783

Morate da se ukopavati blok sa nekih dodatnih bajtova.
I blok što uključuje početni bajt, byte size (veličina je fiksna ako ne reuaierd), naredbe,
16 bytes blok podataka (ako postoji), i CRC (ili kontrolni zbroj) bytes (2byte).
Somthing kao da HDLC protokola.

Pozdravi,
Davood.

Hi Davood,

Thanks for ur reply.However Davood I dalje je potrebno više objašnjenje u vezi sa kako mogu implementirati metode u predložene? Obaviti u vidu davanja mi više savjeta?

možete preuzeti IC MT8952 (MITEL ili ZARLINK tvrtki) koji je HDLC kontroler i pročitajte njen opis.
Tada se njegova ideja da ga provede s RS232 serijski port, sa jednostavniji algoritam.
Na primjer: insted of CRC možete koristiti zbroj za provjeru

njegova veza:
http://products.zarlink.com/product_profiles/MT8952.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back