Kako početi DSP?

J

jasen

Guest
Hi All,
Želim naučiti DSP tehnike, ali ja ne znam kako početi?Ja skinuti neke knjige, ali oni nisu toliko dobri.Ako imate dobar ebooks, veze i bilo koje druge resurse o DSP molimo pišite.I jedno pitanje lako, previše:
Što je fiksna točka i floating point DSP DSP?I gdje da ih koriste?

Preporučujem vam knjigu
Digitalna obrada signala prema Chi Tsong Chen, I `ts tvrdi uvez.
Znanstvenog i inženjerskog vodič za DSP svoj veliki ebook od www.dspguide.com / pdfbook.htm [/ ...rlo dobri za učenje knjiga previše.nebisman

Koji MCU za korištenje s DSP aplikacija?Znam pic i x51 arhitekture za programiranje, ja ču ti je DSP micros ali ja ne znam ništa o njima.Gledam ti je web stranicu, ali ja ne znam toliko o DSP, tako da ja ne znam što je najbolje za MCU DSP (ti micros, pic, x51)?

Što je potrebno za korištenje FPGA kao DSP?Nisam vidio bilo FPGA's sa integriranim ADC / DAC tako može netko opisati kako se koristi FPGA kao DSP?

- Jayson

Well ash

Za signale vrlo sporo i kratko propusnosti jedne MCU može biti korišten za obradu signala.Imam implementiran četvrtine reda filtra sa PIC mikrokontrolera za kontrolne svrhe.Složenost operacija ili ne dopušta korištenje micorcontroller kako si rekao.

Za ostale signali trebali koristiti DSP zbog složenosti obračuna.Sjetite se da mikrokontroler ALU to 8 bit jedan i vi ste za obradu brojeve od 32 bita za primjer.osnovi digitalnog filtra je suma pomnožiti-algoritam, ali vrlo brzo.

Onda vam je moj savjet:
koliko je tvoj zahtjev, ovisi o tome da se odlučite računalo.
redoslijed složenosti:
1.MCU prespor DSP
2.PC računala
3.Fixed point DSP
4.Floating point DSP, brza obrada

Pc računalo je najbolje rješenje za mene.

Thanks for your help!

Možete mnogo naučiti besplatno na www.ti.com
Mnogo ovisi o tome što želite učiniti DSP.To čini obrada signala dobro, ali općenito Io i korisničko sučelje nije tako dobro.Za stvarno brzo apps možda ćete htjeti koristiti FPGA da vam pomognu.Imam osmišljen test prototip sa TI DSP (5402) Xilinx spartanski IIe ATmega128L i podatke bljesak.Mikro (Atmel) opterećenja FPGA iz flash, ispunjava DSP ovan iz podataka bljesak i počinje DSP tada se svi korisnički / aplikacija sučelje.

mupd to je jako lijepo čuti da ste učinili prototip ali to ne reći gdje početi i napraviti nešto poput njega.

- Jayson

Ljudi:
hxxp: / / www.bdti.com

osigurati tehničku sažeci (up-to-date) na najnoviji DSP dostupna.

the_penetratorŠ

Uzmi DSP Starter Kit iz www.spectrumdigital.com
cijena 200 usd .. 300

i posjetite www.ti.com

možete pročitati ovu knjigu Discrete Time Signal Processing
vrlo dobar

www.xilinx.com / DSP
ima puno informacija o tome kako implementirati DSP algoritam na FPGA:)

the_penetrator wrote:

Ljudi:

hxxp: / / www.bdti.comosigurati tehničku sažeci (up-to-date) na najnoviji DSP dostupna.the_penetratorŠ

Za studij je dugotrajan proces, tako da bi trebao imati dovoljno strpljivi.Ja sam početnik, pa sam pao u mnogim slično pitanje.Sad ja stojim u mraku.
Tko može pomoći?Želim dizajn hardver, ali ja ne znam kako početi?

Mogu li se koristi da biste saznali DSP mikrokontrolerom?
ako je moguće kako?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back