Kako odabrati marker za prijenos podataka?.

X

xtcx

Guest
Bok prijatelji!, I'm doing glavni projekt u SDR-a.Ja sam zaposlen malo modulaciju i demod tehnike u FPGA međutim dok je prijenos podataka iz stream @ 2MHz do Tx Rx, zbog emitiranja prirode Tx jedinice, jedinice prijemnik ne sinkronizaciju s Tx bez odgovarajuće sinkro impulsa \ podataka.Dakle, ako sam prenijeti audio iz kodek u Tx, Dobivam sve MSB, LSB bitova u prepliće red.Trebam iskoristiti oznaka kako bi se postigla dobra polazna i zaključavanje.
Moji podaci se stream @ 2MHz
Moj je frekvencijska modulacija @ 4MHz & 6MHz (F1, F2)
Podaci širina je 32 bita.
kodek vrijeme nezaposlenosti nakon pričanje je 48ľs (koji sam koristiti za slanje moje podatke marker)
Budući da podaci iz kodek za L. CH CH i R. su 16 16 bita, u određenim slučaju, koristite znak za 32-bitnu širinu i ne može dati pravilan sync, jer su vrijednosti markera mimiced po bitova podataka mnogo puta.sync pa se čini nemogućim.Ima li bilo kako odrediti marker za efikasniji način ili bilo kakve posebne vrijednosti za ovo? .. Please help me ... Hvala vam na vrijeme!

Ja ne razumijem tvoj post od onoga što je vaše audio podataka sample rate, odnosno koliko se bitova nezaposlen imate lijevo za sinkronizaciju.To je bitno za odluku koji sinkronizacije metode se mogu koristiti.

Međutim, problem je zajednički za serijsku komunikaciju.

encoding is used eg in ethernet or PCI express serial communication, but it is somewhat resource expensive.

Kao efikasna metoda sinkronizacije, 8B/10B
kodiranje se koristi npr. u Ethernet ili PCI Express serijsku komunikaciju, ali je nešto skuplji resurs.Za sličan problem, JA podijeljena 32 zalogaj paket u 8 bitni simboli, šaljući svaki s ubacite 9. '0 'zalogaj.Start znak (ili lik) je jedinstvena 9 znaš sve '1 '.Postoji svibanj biti više jednostavnih tehnika zamisliv.

Pozdravi,
Frank

Hvala!Moj audio sample rate je <15KHz jedini, ali moj kodek je configured to dati 32 komadići sa 0.5ľs vremenskom razdoblju ili na 2MHz malo sat.Dva uzastopna okvira sinkronizaciji događa na 8ľs interval za z1 (16bits), a drugi 8ľs za z2 (16bits).nakon ovog sam nezaposlen vrijeme 48ľs.Tako je ukupno vrijeme oko 64ľs \ 15KHz.
Sada Moram iskoristiti ovu 48ľs vremena za prikupljanje, dodati zaglavlje, marker, itd. pa ga slati.Mislim da ga je dobio ovaj put .... Ja mogu dobiti ofcourse odori bitova od kodek, ali budući da su neki post-obrade, to je potrebno vrijeme nezaposlenosti.U redu, te koncept pomalo unosa čini tako zanimljivo i korisno ...Thanks a lot.Dat ću ga probati.Altogethor JA je dobio to znati o drugu ideju.Ovaj je slijeđen u HDLC razine kodiranja.Kao što znate "bit-punjenje", starter sinkronizaciju bitova su odabrani kao "01111110".Šest '1 's nakon kojega slijede dvije 0s na prsima i leđima.Ta vrijednost je odabrana jer je manje zalihosti nakon svih podataka.Sada, ako podataka dolazi u ovom isti obrazac, na primjer, tada sve što trebate učiniti na razini kodiranje je dodati nulu na 6. mjesto kao ovako ----> "01111-0-10".Zatim podatke follows.so u prijamnik jedinici našto Internet otkriti nulu nakon '1 'na 5. poziciji, a zatim ga jednostavno odbacuje '0' na 6. bitni i dohvaća podatke.Na taj način na taj način mislim da možemo sinkronizirati naš podatke na 8-bitnom razini, bez više overhead.if to gaćice ili dobiva na prijemnik jedinica .... Isto tako mogli ste me telll da po provedbi Konvencije o pravima djeteta u ovaj model može pomoć za synhronization osim otkrivanje pogrešaka ?.... Bilo koji sugestija?

Zdravo,

HDLC kodiranja bi biti drugi izbor.Ne vidim točno ako ima prednosti za ovu aplikaciju, ili kako bi se korištenje resursa.CRC tiče, mislim da je značajan sa bežičnog prijenosa ionako.Ali to ne može se koristiti kao jedinstveni točno označiti početak, s određenim prohability, te dobiti lažni počinje.

Reagrds,
Frank

Yeah!ti si ispraviti.Radije malo-nadev za sada ... CRC razine kritične operacije nisu potrebne u moj 1. prototip modela ... Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back