Kako napraviti jednostavan Frekv.

J

jkl99878

Guest
Imam stari 20Mhz osciloskop.
je li moguće napraviti jednostavan Frekv.analizator sa starim osciloskop?

Osciloskop može se koristiti samo kao jedinica za prikazivanje.Uglavnom za frekvencijske analize trebate VCO, time-base generatora i detektora amplitude.Time-base generator signala bi trebao biti iskorišten za X otklon i detektora signala za Y otklon na osciloskop.Obično XY otkriti način rada koristi se za osciloskop.

Pogledajte S53MV analizator spektra u VHF komunikacije ili web.Ona koristi osciloskop kao zaslon za 100kHz do 1.8GHz analizatora spektra.To nije jednostavan ipak ...

Za eksperimentalne ili know how svrhe, to je dobro da se takve opreme.Ali moje iskustvo i logika kaže, uvijek kupiti osnove ili napredna oprema (measuerment za svoje potrebe), čak i ako ste u mogućnosti da ih graditi.Jer su to graditi od strane profesionalaca i imati vrlo skupo referenca alate kako bi ih kalibrirati.Dakle, za bilo koji stručni rad treba učiniti.Za trošak pitanja, Da, to su comparitivly skupo.No, može se koristiti neke organizacije opreme na njihovim stranicama.

Pozdravi

Ovdje je Matjaž Vidmars stranica:
http://lea.hamradio.si/ ~ s53mv /
on ima isti radovi objavljeni u VHF komunikacije ima i mnogo više.

Vidio sam davno - na sveučilištu lab - jednostavan sklop containning samo scopemetter, rampa-generator, i VCO usuglasenih sklop.

Problem je bio mali bandwith skeniraju frekvencije, ali možda koristeći druge VCO sklop mogao doseći veću propusnost.

To je radio vrlo dobro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back