Kako mjeriti etanol / voda otopini.

N

niz_se

Guest
Bok!
Nakon obličje okolo Net malo, primijetio sam da postoji više senzora za mjerenje koliko etanol ima u dah (zrak).

Sada, želim način da mjeri koliko etanol ima u vodi (liker).
Kako se to može učiniti?
Ima li vrsta senzora koji se mogu koristiti, kako bi izlazni napon u odnosu na postotak etanol / voda rješenje?

Thanx!

S obzirom na iznos od "drugih stvari" u raznim liker je osim vode i alkohola sumnjam izravno čitanje sollution je moguće.Dah senzori su jednostavno dovoljno, jer je poznato sadržaja.Zrak (sa malo više CO2 i vodu malo manje kisika) Za najboljem znanju jedina metoda mjerenja alkohola sadržaj brojne vrste pića koje postoje su na taj kemijski titrations na uzorku.U slučaju daha senzora ljudsko tijelo se ponaša kao filter za 'druge stvari'

Hmm, i mislim da imam da bi ga više jasno ...

Imam dva moguća projekte kako bi koristili ovu u.
Prvo je za mjerenje etanol / benzin omjer u bi-fuel automobila na ispravan zrak / gorivo mješavinu.
Ovdje instrument mora biti kalibriran za ovu vrstu smjese.

Drugi je za mjerenje etanol / voda u omjeru mjesečina ...
Tu smjesu bi biti prilično slobodni od bilo koje druge "stvari", nego vodu i alkohol (etanol).

U posljednjem slučaju hidrometar se obično koristi za mjerenje SG (specifične težine), ali ovo izgleda teško za napraviti "electronicly" ...
Također sam čuo od koristeći "refraktometra", ali ja stvarno ne znam što je to ...

Bilo koji ideja?

Pozdravi!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back