kako izmjeriti "treperenja"

T

trob

Guest
hej svi!

moja pitanja čini jednostavnim (ali ja priznajem da ja dont znati ništa o elektronika):

kako mogu mjeriti trzanje od izvora svjetlosti?(Kao što je moja LCD zaslon, moj stari tv, moj vodio baterijska lampa, moj projektor i sl.)

Rečeno mi je da to može biti učinjeno s fotodioda, fotomultiplikacijska fotootpor i za vrlo slabe svjetlosti.ali mislim da trebam neki uređaj za praćenje zapravo treperenja.ovo može biti gotovo, i kako?

mnogobrojan hvala za vaša pomoć.

.

Flicker je definirana kao dojam neujednačenost vizualnih osjeta induciran svjetlom čiji je poticaj svjetlini ili spektralna distribucija mijenja s vremenom.

(IEC 60050 (161), Međunarodni elektrotehnički rječnik (IEC) Poglavlje: Elektromagnetska kompatibilnost.)

Uzrok je to subjektivni fenomen, u odnosu na ljudsku percepciju, on se ne može mjeriti bez temeljeći osjetljivosti kupca.Ćete pronaći neke specifikacije u odgovarajućim standardima kvalitete vlasti.

Da, jedan koristi photdiode koje je definirano kao ljudsko oko osjetljivo (BPW21 ili obučen)

Connect solarna ćelija izložena uređaj pod mjerenja do osciloskop unosa, pokazat će relativna amplituda i frekvencija treperenja.
Miguel

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back