Kako izmjeriti dielektrična konstanta a PCB

C

chamrk

Guest
Ja sam razvijanju antena za Zigbee aplikacija (2.4 GHz ISM band).Napraviti PCB patch antena mi je potrebno da biste pronašli dielektrična konstanta na PCB.JA dont 'imati bilo koji od specifikacije PCB.Ja sam zadivljen kako pronaći dielektrična konstanta (eventualno pomoću LCR metar).The LCR metar u našem laboratoriju ne daje ga izravno.Može li netko molim vas dati neke smjernice o to me.

U jednoj od primjene bilješke na Chipcon (Im 'koristeći jedan od njihovih transceivers), oni su koristili jedan dipol presavijeni PCB antenu.Trebam li ground plane ako koristim to?Ima li bilo kako da provjeri antene bez integrirajući na primopredajna.The primopredajna mora biti površine za montažu.

Ja sam malo novi u PCB antenu dizajn i bilo bi drago bilo pomoći i smjer u dizajnu neke jednostavne upute.

Hvala.

Što ako se mjeri kapacitet od PCB?onda možete izvuci je dielektrična konstanta iz formule za kapacitet C = εoεr * S / T

D.

Bok,

Dielektrična konstanta je koja ovisi o vašem operativnom frekvenciju.Točniju vrijednost se određuje prema εr mjerenje stvarnog kašnjenje od signala u trag koristeći Time Domain reflektometar s jedinicom inča / ns ili PS / inch.

Na primjer na 10MHz prosječna vrijednost εr FR-4 materijala 4,6 i da će pad na 4,1 na 1GHz.

Vi svibanj se odnose na IPC-2141 za izvor i referenca.Goodluck ...

JA pokušao izmjeriti dielektrična konstanta od FR4 s VNA i komad dilectric mjerenje rezonance preko slijedeće formule:
fmn ^ 2 = c ^ 2/er * ((n/2L) ^ 2 (m/2W) ^ 2)

Sam izmjeri frecuencies rezonancije, ali ne znam kako sam dobio
integer vrijednosti myn, jer ja dont znati što fmn da odgovaraju

I izmjeri trg 10 * 10 cm ^ 2 sa 1,55 visine dielektrična i dva sloja bakrene 0,025 mm visina.

Pitam ako netko može pomoć mene.
Hvala

Kako se mjeri kapacitet?Što da li vi koristite instrument?

Pitam se, ako mi pomogne
Hvala

dkace wrote:

Što ako se mjeri kapacitet od PCB?
onda možete izvuci je dielektrična konstanta iz formule za kapacitet C = εoεr * S / TD.

Hi y'all,

jedna metoda koju sam pronašao da se prilično efikasno characterizing svojstva nekih materijala PCB dao je sljedeće:

1.design prsten rezonator (dužina mora biti cijeli broj više od valna duljina da ste za projektiranje, prijenosna linija spregnuto paralelno s prstenom) koristeći neke približne vrijednosti za εr

2.fabrikovati prsten rezonator i mjerenje S21 sa VNA.

3.resimulate prsten rezonator dizajna sa istom simulator koju namjerava koristiti za Vašu antenu dizajn

4.prilagoditi εr i tanδ od podloge model u simulator do dips i padini S21 odgovara mjereno jedan.

Sam koristio ovu metodu u characterizing FR4 materijal na 10 GHz za patch antena i dobio dobre rezultate.

Nadam se ovo pomaže ...

biti oprezni kako bi izmjerili Er na operativnom frekvenciju.
Imam problem sa svojim projektom, Er sam na neke druge frekvencije i djelovati na drugu, tako da sam dobio krivu odgovore.ali možete vidjeti tablični komercijalnih tvrtki

ili

učiniti što je gore spomenuto odgovore i ne spominjemo ponovno.

Oni su vrlo dobro.

Živjeli.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back