Kako do parametra prijenosa od S linija parametar

W

winglj

Guest
Bok, svima.Imam pitanje o dobivanju parametar dalekovoda, kao što su valna duljina, charateristic impedancije, prigušenje faktor itd. iz mjerenja S parametra.

BTW: Je li bilo koji ograničava za mjerene TLN dimenziju kao što je potrebno TLN duljine manje od pola valne duljine?Hvala ..

Pretvorite 2-port S-parametara na ABCD matrica.Možete napisati ABCD od seciton od TLN, Zatim, možete ih usporediti da se složene i gama ZC.Pozdravi.

Bok, Jian.Hvala za tvoj odgovor.Je li metoda koje ste pomenuli se koriste u IE3D "nalaz Transmission Line Parametar"?

Vidio sam pomoć dokument je rekao da je duljina dalekovoda treba biti kraće od pola valne duljine, u stvari, dobio sam čudan rješenje za duži.Ali ako mikrotrakasta linija u interakciji s drugim strukture, kao što je EBG oko, mislim da je kraći prijenos modela ne može uključuje sve međusobne spojnice efekt, kako ga mogu riješiti?Thanks in advance

Bok, Winglj:

Ako ste koristeći EM solvers dobiti S-parametara, Solver bi trebao biti u mogućnosti izračunati većinu parametara dalekovoda za vas kao Z0, γ, vrijeme kašnjenja, na snazi ε, L / C po dužini i sl. Od tih parametara, možete izračunati neke druge parametre vam je potrebno.eg.wavelenth λ = v / f = c / (sqrt (εeff) * f), gdje je c brzina svjetlosti u vakuumu (roughtly 3e8m / s).
Ne mislim da postoji ograničenje za dužinu TL da možete mjeriti ili modela.Problem je: što duže TL duljina pod test / simulacija postaje, niža učestalost bi se, početi iz koje, S-parametara dobivenih vas ne postaje lijepo ponašao zbog rezonancije.
Međutim, ovisi o tome kakav model želite izvući iz rezultata, tu je ograničenja u TL pod modeliranje (ne mjerenje ili simulacija).
Na primjer, ako želite modela TL koristeći lumped elementa krugove, kao što su L, C, LC i RLC sekcija, obično duljine TL ne može premašiti četirstogodišnjica-val od propusnost tih krugova lumped element ekvivalent ne može ići na taj visoka (opet, to ovisi o topologija i broj sekcija koje se koristi za model TL).
TL idealan model sa samo Z0 i vrijeme kašnjenja (TD) se model S-parametri sasvim dobro sve do prve rezonantne frekvencije (roughtly četvrt-valnu duljinu).Ako TL dužina je duga, JA će predlagati te to koristeći model koji uzrokuje nestajanje TL model s Z0, TD i gubitka tangenta (LT).Ovakav model obično ima vrlo veliki BW koje mogu imitirati ponašanje vašeg TL pod test za vrlo visoke frekvencije raspona (nekoliko valna duljina).

Nadam se iznad komentare mogu vam dati neke ideje.

Pozdravi,

U fizički parametar može izračunati iz parametar S (ako koristite programe, kao što @ ds ili sl., u može Optimizirajte W L linije do željenih parametar S), a zatim izračunati ostale param linije od formuls ili koristiti kalkulator na njih calc .
Za mnoge vrste dalekovoda imamo kalkulatore koji imaju vrlo dobre rezultate na ~ 10 GHz, kao što je TXLine (mikrovalna ured) ili Lincalc (@ ds).

Hi Winglj - ABCD pristup opisan Jian je ispravan.Možete naći više detalja u:

Ujedinjenje dvostrukog odgađanja i SPC elektromagnetski deembedding
Rautio, JC; Okhmatovski, VI;
Microwave Theory and Techniques, IEEE Transactions on
Volume 53, Issue 9, rujan 2005 Page (s): 2892-2898

Mislim da sam možda bio prvi koji je opisao ABCD matrica način dobivanja ZO i Eeff u:

JC Rautio, "De-Embedding Algoritam za elektromagnetizmu", International Journal of Mikrovalna & Milimetara-Wave Computer-Aided Engineering, Vol.1, No 3, juli 1991, str.282-287.

i

JC Rautio, "nova definicija Karakteristične impedancije," MTT International Symposium Digest, Boston lipnja 1991, str.761-764.

Ako itko zna ranije reference na ovaj pristup, molimo Vas da ih objavite.

Kao i za R, L, C i G, pravedan dobiti S-parametri za vrlo kratak komad linije.Učinite to tako što duljina linija koja je najmanje dva podloge debljine duga i de-položiti kao kratak od duljine linije moguće (vrlo visoka točnost je potreban, tako da bi trebao koristiti zaštićeni analiza za ovaj pristup).Tada opterećenja S-parametara u podatke razglednik u SonnetLite i otići na izlaz izbornik i odaberite RLCG parametara.To radi zajedno linije previše (RLCG postati matrice.) RLCG se može koristiti u različitim verzijama SPICE.Pogledajte SonnetLite priručnici za detalje.

Ja sam zbunjen komentare o dužini linija ograničenja.Granice Znam da su ABCD pristup treba više od nulte duljine.Ja smatram da barem za 1 stupanj ili tako da je obično dovoljno.Dužina ne može biti u roku od 1 stupanj ili tako više od pola valne duljine (poput linije električno izgleda kao nulte duljine linija, vidi Fig. 6 od mojih rujna 2005 papir gore, imajte na umu razliku između zaštićeni i bez štita rezultati), i S21 linije ne može stvarno biti jako blizu nule mag (poput -100 dB).

Ako stvarno koristiti L i C (i R i G) za model linija za prijenos, to će izgledati kao niskopropusni filtar.Model gubi valjanost iznad cut-off frekvencija.Dakle, vi split L i C u dva i napraviti dvije sekcije, iste ukupne L i C. Sada, niskopropusni gušeći je veći i veći model djela.Nastavite postupak sve dok imate beskonačan broj L i C i imate valovod teorije.Za homogene linije bez gubitaka (dielektrična svugdje isti) to nema gornje ograničenje na duljinu retka, pod uvjetom da ste dobili točne vrijednosti LC.Za gubljenje homogena i za sve inhomogeous linije, kao što mikrotrakasta, probleme s nogom u disperzija.RLCG mijenjati kao funkcija frekvencije.Ali ako bi vam RLCG kao funkcija frekvencije, još uvijek ne postoji gornja granica na duljinu retka.

zbog svoje zanimljivo ABCD param:
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Bok, Winji:

Razlog za L od TLN mora biti kraće od lambda / 2 (pola valne duljine) je zbog sljedećih činjenica.Ako je Vaš TLN ima mali gubitak, dobit ćete 50-ohm normalizirani S11 = 0 ili S21 = 1 na frekvenciji one točke gdje je L točno integrala lambda / 2, a to stvarno nije bitno što je to ZC.Uglavnom, to nije 1-to-1 mapiranje na integrala lambda / 2.Ne možete pronaći ZC iz 50-ohm (ili bilo ZC) s normalizirani-parametara.U stvari, to nije samo točno na frekvenciji točke gdje je L točno integrala lambda / 2.Točnost frekvencija susjednih točaka također utječe.Zato predlažemo da ljudi koriste L manje od lambda / 2.U stanovitom smislu, možete koristiti neke duljine preko lambda / 2.Međutim, trebate samo preskočiti tih točaka u blizini integrala lambda / 2.Možete zemljište vs krivulje učestalosti i zemljište prosječna linija za to.

Pozdravi.Dodano nakon 2 minute:Bok, Winji: Zaboravio sam odgovoriti na Vaše pitanje o EBG.(1) EBG više nije upravo tradicionalni TLN strukture.(2) U slučaju da želite pronaći odgovarajući TLN parametara dolikuje, to samo koristiti dugu liniju i izbjegavajte mjesta blizu integrala lambda / 2.Pozdravi.

Bok, hvala za sve replys.Nakon čitanja neke komentare, misli da ja imam neke ideje o vađenje parametar dalekovoda od S-parametara.Ali ja još uvijek imaju neke pitanje o tehnikama ...

Idealna lossless TL model se odlikuje karakteristična impedancija Z0 Vrijeme Odgođeno i TD, i mislim da bi trebao biti konstanta propagacije β = 2 * pi * f * TD / L, i računovodstvo u rasipanje, kompleks Z0 i γ će biti potrebno.ABCD matrica za TL također ovisi o ove dvije ključne parametre.Tako se usporedbom pretvaraju ABCD matrica matrice od S i idealna TL ABCD matrica, možemo dobiti odgovarajuće Z0 i γ.

Međutim, ABCD matrica za TL lamda = duljina / 2 je konstante za sve Z0, koji je razlog zašto ne možemo koristiti te duljine do ekstrakt TL parametara.

Ali ja sam razmišljati o ako mi se kašnjenje od mjerenja, trebao inhomogenous u okolišu, kao što su mikrotrakasta linija, vrijeme kašnjenja TD ovisi o frekvenciji od disperzije, možemo izračunati valna duljina i konstanta širenja lamda beta iz jednadžbe: w * TD = beta * L?

koja je w kutna frekvencija, TD je vrijeme kašnjenja, beta je konstanta propagacije i L se testira prijenosna linija duljine.

Hvala.

Bok, Wingji:

Mislim da formuli w * TD = beta * L je ispravan.Ako koristite mjerenje vremena domena, trebate pronaći Beta od njega.Mislim da možete dobiti Beta od S-parametara i vi svibanj ne treba to riješiti od TD.Nakon što vam stane S-parametara (frekvencijskoj domeni podataka) u ABCD, trebali biste biti u mogućnosti pronaći ZC i beta anyway.Mislim da ste dobili točku gdje bismo trebali osigurati L bi trebao biti manji od lambda / 2.Naravno, to je u redu ako koristite L veći od lambda / 2 L, dok je daleko od integrala lambda / 2.No, vidjet ćete mnogo gore i dolje u ubra zc i Beta može se značajno od prosječna vrijednost kad je L uzimajući u blizini integrala lambda / 2.Ovo je pogotovo istinito za mjerene S-parametara.Sretan Dan zahvalnosti.

Srdačan pozdrav.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back