kako doći benda dijagram po FDTD

T

tmalc

Guest
Ja sam napravio code prema doc.M. Qiu je osnovna ideja, međutim, ne bih mogao dobiti sve frekvencije između ans 1.
je bilo tko brine o ovom metodom?

Tko je Qiu?Jeste li pisanja vlastitog koda ili pomoću programskog paketa FDTD?

FDTD može "zaobići" nekih bendova, ako je izvor i ispitne točke su postavljene na pogrešan način.Fotonička kristalno modovi ne izgledaju plane waves.Načina imaju intenzivniju bodova i null točke.Ako fotonička kristalno je sourced na null, način neće uzrujati, te će biti u potpunosti propustili.To je obično dobra praksa da se veliki broj izvora i ispitne bodove na različitim mjestima i polarizations cijeloj jedinici mob.

4. poglavlje posvetiti ću u mojoj disertaciju na FDTD.Odjeljak 4.2.11 (pp. 100-102) opisuje kako mijenjati broj i mjesto source / sonda boda za izračunavanje fotonička bend dijagrami.To je vrlo različit od Izračun prijenosne i refleksije spektri.Možete preuzeti moju disertaciju u raspravu o 3D UPML:

http://www.edaboard.com/download.php?id=124081

Savjet -

hvala vam za Dr. RCRumf Dobar savjet.
zapravo, ja sam svoje pisanje koda, JA pravedan skinuti vaš disertaciju iz središnje Florida univ.
Ja ću provjeriti kod prema Poglavlju 4 Vaše papir.
anyway, ja još uvijek ne mogu dobro da se upravo pravo rezultat.
hvala opet.Added nakon 2 minute:btw, ja koristiti oko 100 slučajna sonda bodova u skladu s jednom od Dr. Min Qiu's članaka.
da li je to zaista potrebno dobiti 100 poits, kao što je i uzima previše vremena u odnosu na ravni val Proširenje metodu.

Za 3D strukture, nađoh FDTD i PWEM potrajati otprilike isti iznos simulacija vrijeme.See Fig.5-4 (stranica 124) u mom disertaciju.Ovo je poređenje jednog fotonička bend dijagram computed by PWEM i FDTD.Oni su gotovo isti iznos za računanje vremena.

Iako je mnogo ljudi će ove rasprave,
mislim da je super za PWEM dielektrična fotonička kristali s niskim do umjerenim indeks kontrast.FDTD funkcionira bolje za vrlo velike jedinice i strukture ćelija koje sadrže metale ili imaju visok indeks kontrast.Maxwell's PWEM rješava jednadžbe kao eigen-value problem tako da ste sigurni da se izračunati svi modovi i računanje ih upečatljivo.U FDTD, uvijek postoji šansa da ćete "miss" modove te je teško razlikovao od načina koji tražite vrhova u Fourierove transformacije da bi se identificirale modovi.

Kao izvor za broj i ispitne bodove sam igrao s tim malo i izgleda da se prilično dobre rezultate sa samo oko 10.Mislim da sam se za manje od 20 Fig.5-4.Predlažem dijagrami reproduciraju bend iz literature i varirati broj source / ispitne bodove i vidjeti što se događa.Također sam redistribuirati moj izvor / sonda bod za svaki Bloch wave vektor sam simulaciju.Na taj način, ako ja propustiti načinu na jednom Bloch vektor, vjerojatno ću ga uhvatiti na sljedećoj simulacija.S obzirom na mali dovoljno korake između val vektore, bendovi su vidljivija.

Sretno!
Savjet -

Doc. Rumpf,
činilo ti nije dano očite savjete kada probing jedan izvor uzbuđeni u vašem disertaciju.

Žao mi je.Mozda sam bio malo previše kratak ili grobni.Na određeni tekst iz moje disertacije glasi:

"Da bi se osigurala energija je prisutan u svim mogućim načinima, višestruki izvori dipol s višestrukim polarizations mora se provesti. Poloľaj izvora mora biti udaljena od bilo koje točke ravnine simetrije ili Braggov da osigura izvore nisu postavljeni na nulls od Bloch mod . Slično, vrijeme odziva trebali biti evidentirani na nekoliko lokacija unutar jedinica ćelije koje su daleko od bilo koje točke u oba smjera. "

Uzet ću ovu priliku da ispunite neke detalje za svaku od tih rečenica.

"Da bi se osigurala energija je prisutan u svim mogućim načinima, višestruki izvori dipol s višestrukim polarizations mora biti proveden."

A "dipolni" izvor opisuje primjenu izvora da samo jedno polje komponenta u jednom trenutku na mrezi."Multiple polarizations" znači da vam treba primjenjivati izvora Ex, Ey, i Ez polja,
a ne samo jedan od onih."Multiple dipolni izvori" se odnosi na činjenicu da vam treba primjenjivati niz izvora tijekom cijele jedinice ćeliju kako bi se bolje osigurati da svi modovi su uzbuđeni.

"Položaj izvora mora biti udaljena od bilo koje točke ravnine simetrije ili Braggov da osigura izvore nisu postavljeni na nulls ili Bloch modu."

Bloch modovi nisu ravnina talasi i imaju regijama visokih intenziteta (čvorovi) i niskog intenziteta regije (anti-čvorovi).Ako primijenite dipolni izvor na točku gdje je Bloch modu ima null za taj polarizacija, neće par energije u bilo kojem modu da i vaše FDTD algoritam neće biti u mogućnosti to otkriti način postoji.The symmetry od Bloch modovi uzeti na istom simetrija kao rešetke tako da se čvorovi i anti-čvorovi obično se događaju na rešetku bodova.To bi bila loša ideja, na primjer, na jednostavan kubnih rešetke na mjestu izvora ispitne bodove i na uglovima ili centar.Bolje je da se sa njima u "čudno" intermediate bodova i rasijati ih througout jedinicu mob.Ista pravila primjenjuju se na izvor bodova sonda bodova.

Osjećam kao što sam radiš vrlo siromašne posao na objašnjavajući to.Srećom, ako samo nasumično izabrati mjesto gdje se izvor i ispitne bodove, te koristite najmanje 10 bodova,
od vas se vrlo vjerojatno da će uloviti sve načina.Ja redistribuirati moj izvor i ispitne bodove za svaki Bloch wave vektor sam simulaciju.Na taj način ako JA propustiti čekanja tijekom jednog simulacija, vjerojatno ću ga uhvatiti na drugi.

Da li to pomoći?

Savjet -

tmalc wrote:

Ja sam napravio code prema doc.
M. Qiu je osnovna ideja, međutim, ne bih mogao dobiti sve frekvencije između ans 1.

je bilo tko brine o ovom metodom?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back