Je li ESD zaštita neophodan?

M

memsgg

Guest
Ja samo čuditi ako se moramo uključiti ESD zaštitu na svakom jastuk?

U niska buka i niska propuštanje struje aplikacija, jastučić unos bi trebao biti udaljen od ESD zaštitu, je li pravo?No da li je to sigurno od ESD?

Se bilo tko znati ako komercijalni opamp ulaz je ESD zaštitu?

Mnogo hvala
Yong

Imam isto pitanje ... esd će donijeti neki šum ili narušavanja na ulazno / izlazni signal?

Htio bih iskoristiti pin izlazne struje o na-PA (s oko 3-5V napona), je li u redu?Će se donijeti ESD propuštanje na neki pas kad pristran na 3V?

Svatko upoznat s esd? PLS!

leohart wrote:

Imam isto pitanje ... esd će donijeti neki šum ili narušavanja na ulazno / izlazni signal?Htio bih iskoristiti pin izlazne struje o na-PA (s oko 3-5V napona), je li u redu?
Će se donijeti ESD propuštanje na neki pas kad pristran na 3V?Svatko upoznat s esd? PLS!

memsgg wrote:leohart wrote:

Imam isto pitanje ... esd će donijeti neki šum ili narušavanja na ulazno / izlazni signal?Htio bih iskoristiti pin izlazne struje o na-PA (s oko 3-5V napona), je li u redu?
Će se donijeti ESD propuštanje na neki pas kad pristran na 3V?Svatko upoznat s esd? PLS!

Elektrostatski generacije može pojaviti uslijed trenja između različitih materijala, koji se zove triboelectric punjenja i potencijala izazvane naknade ovisi o triboelectric svojstvo materijala.Stoga, ljudi kao i opreme mogu lako generirati ESD događanja tijekom svih faza proizvodnje uređaja.Na primjer, jednostavan čin hodanja preko vinila poda može generirati do 12.000 V statičkog elektriciteta, ovisno o relativna vlažnost (RH).Akumulirani naboj zbog ESD se ispušta u pravilu 0,2 - 200 ns, kada objekt kontakte učinkovito uzemljeni predmet.ESD je vrlo brzo događaju, i pojavljuje se iz različitih izvora, uključujući i ljudska bića, strojevi, elektromagnetska, nuklearna i ostale oštre
okruženjima.
Istraživanje je pokazalo da 40% IC kvarova su zapravo zbog ESD / EOS povezana pitanja ...
Stoga ESD zaštita je potrebno za sve čips ...

srieda wrote:

Elektrostatski generacije može pojaviti uslijed trenja između različitih materijala, koji se zove triboelectric punjenja i potencijala izazvane naknade ovisi o triboelectric svojstvo materijala.
Stoga, ljudi kao i opreme mogu lako generirati ESD događanja tijekom svih faza proizvodnje uređaja.
Na primjer, jednostavan čin hodanja preko vinila poda može generirati do 12.000 V statičkog elektriciteta, ovisno o relativna vlažnost (RH).
Akumulirani naboj zbog ESD se ispušta u pravilu 0,2 - 200 ns, kada objekt kontakte učinkovito uzemljeni predmet.
ESD je vrlo brzo događaju, i pojavljuje se iz različitih izvora, uključujući i ljudska bića, strojevi, elektromagnetska, nuklearna i ostale oštre

okruženja.

Istraživanje je pokazalo da 40% IC kvarova su zapravo zbog ESD / EOS povezana pitanja ...

Stoga ESD zaštita je potrebno za sve čips ...

Kao što sam rekao, ESD je vrlo česta pojava i stoga mora postojati ESD zaštitne sklopove!Ja bih bio iznenađen ako postoje čipovi koji izlaze bez strujnih krugova ESD zaštitu ...
Općenito jastučići dobiven od ljevaonice su ESD zaštitu.Ali i dalje okruženje u kojem djeluje IK deffers među svim ICS-a.Stoga ESD / EOS testovi su općenito preporučljiv za sigurnosne mjere ..

srieda wrote:

Kao što sam rekao, ESD je vrlo česta pojava i stoga mora postojati ESD zaštitne sklopove!
Ja bih bio iznenađen ako postoje čipovi koji izlaze bez strujnih krugova ESD zaštitu ...

Općenito jastučići dobiven od ljevaonice su ESD zaštitu.
Ali i dalje okruženje u kojem djeluje IK deffers među svim ICS-a.
Stoga ESD / EOS testovi su općenito preporučljiv za sigurnosne mjere ..

memsgg wrote:srieda wrote:

Kao što sam rekao, ESD je vrlo česta pojava i stoga mora postojati ESD zaštitne sklopove!
Ja bih bio iznenađen ako postoje čipovi koji izlaze bez strujnih krugova ESD zaštitu ...

Općenito jastučići dobiven od ljevaonice su ESD zaštitu.
Ali i dalje okruženje u kojem djeluje IK deffers među svim ICS-a.
Stoga ESD / EOS testovi su općenito preporučljiv za sigurnosne mjere ..

Ja sam ne siguran o Rf čips, ali sve žetone sam vidio do sada, svi IO jastučići imao ESD zaštitu.Čak i vježba snage usmjeriti na analogno stanica sjedi u sredini umiru imao ESD zaštitu circuitary zakačen.

Mislim da vam svibanj ukloniti ESD jastuk ako se koristi samo za laboratorijski test i nećete obveznica žica da ga u masu proizvoda.

Bez ESD stanica, čip je lako biti oštećen.Ali, to je prihvatljivo za laboratorijski test samo.

strennor wrote:

Mislim da vam svibanj ukloniti ESD jastuk ako se koristi samo za laboratorijski test i nećete obveznica žica da ga u masu proizvoda.Bez ESD stanica, čip je lako biti oštećen.
Ali, to je prihvatljivo za laboratorijski test samo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back