jako lijepo forum ...

W

wontonjohnny

Guest
dopustite mi da kažem ive trčanje na forumima koji ne žele DIY'ers bilo u njemu.To je kao jedino mjesto koje doesnt um pomaže novorođen.

ja dont znati velik dio o eletrical inženjerstvo ali ja sam strojarski tehničar.

ok, trebam pomoć projektiranje sklopa.

krivovjerje šta ja potreba to obaviti.bi trebao biti jednostavan za vas momci

scenarij:
trebam prebaciti koja mora biti zatvorena za skup amout vrijeme (recimo 1 minute) prije nego što ga zatvara još jedan.

izvor energije je ~ 30 ACV

molimo Vas da koristite jednostavan uvjete, i popis dijelova ću trebati.
hvala.

S obzirom na tvoj nivo znanja predlažem kupnju relejni modul sa timer.
Možete primijeniti moć da ga kroz prekidač onda nakon podesiv kašnjenje zatvara it's kontakte.Kontakti će ostati zatvoren sve dok je prekidač otvoren uklanjanje snagu modula.

Letimičan pogled na na web nalaza M3DOM iz Broyce kontrolu.
http://www.broycecontrol.com/ENGLISH/S01_ALL.HTM

Radi na nešto između 24V i 240V AC ili DC.
Ako JA shvatiti što želite ispravno sve što je potrebno je jedan od tih i nekih žica za povezivanje Internet gore.

http://www.broycecontrol.com/PDF/M3DOM-1-B.PDF

Electrical distributera u vašoj zemlji će imati somthing ekvivalent.
Last edited by throwaway18 on 24 ožujak 2006 13:10; edited 2 times in total

Možete koristiti 555 timer u sklop konfiguracije (vidi sliku ispod).
To može izravno, ili preko dodatnih tranzistor, kontrolu releja, releja i ovaj može raditi s 30Vac.Ovaj sklop može raditi sa 6-15Vdc, što može biti geerated što imate na raspolaganju, 30Vac da je.
Ovaj jednostavan sklop zajedno s malom releja može se montirati na veroboard ..

Proračuni za R1 i C1 i 555 vremena kako bi se postigla 1min (ili bilo koje drugo vrijeme) možete pronaći ovdje:
http://home.cogeco.ca/ ~ rpaisley4/LM555.html

555 timers mogu biti povezani u lancu, tako da prvi triggs drugi, i tako dalje ..

Posljednja stvar: što je trenutno u 30Vac instalacije koje se želite prebaciti?

Pozdravi,
IanP
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

ok thanks guys ...ja dont shvatiti što još u momački jesu mi govoriš, ali ja ću pročitati one linkove ti dečki dali najprije, onda ću se vratiti k vama dečki.

i za ono što od 30 ACV je iz ...ja licemjerje reći ....svoj dio mog izuma.=)Dodano nakon 24 minuta:[quote = "kontakti će ostati zatvoren sve dok je prekidač otvoren uklanjanje snagu modula.

[/ quote]

Trebam samo zatvoriti momentarly zatim se vratite na otvoreno, kao što je ako sam bio na guranje gumb ...

i postoji određena imena te zvati ovaj relejni modul sa timer?

hvala.

Quote:

scenarij:

trebam prebaciti koja mora biti zatvorena za skup amout vrijeme (recimo 1 minute) prije nego što ga zatvara još jedan.

...

Trebam samo zatvoriti momentarly zatim se vratite na otvoreno, kao što je ako sam bio na guranje gumb ...

no its not slijed .....

pa ima gumb koji će se održati zatvorena za određeno vrijeme, recimo 1 minutu.

minuta nakon što je postignut to onda govori relej kontakte zatvoriti momentarly i vratite se natrag na otvorenom, poput proljeća guranje gumb.

Onda cijeli sklop bi trebao biti spreman učiniti da sve iznova.

U prilogu je sklop koji se temelji na dva 555 timers.
Prvi vremena, nakon što se pritisne okidač prekidača, generira 1 minuta deley.
Timer 2 je trigged na rubu pada izlazni signal iz prve vremena i aktivira relej za ≈ 1s.
Ako trebate promijeniti puta koristiti kalkulator iz prethodno dati link ..

Pozdravi,
IanP
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

> Ima li neki naziv koji ste pozvati ovaj relejni modul sa timer?

Oni su jednostavno nazivaju "vremena" ili "vremena relejima".

To možete učiniti ono što želite s dvije od njih.Jedan za kašnjenje prije uključite, drugi u "ostati zatvorene za postavljanje vremena" način.

Switchs i releji imaju kontakt poskakivati.Kada su fizički kontakti gurnula zajedno su oten bounce apart again.Kada prvi pritisnuta ili energiju odu on-off-on-off za milisekundu.Ako je kontroliranje motora, svjetla ili grijalica to nije problem.Ponekad je problem kada drugi kontrolu elektronike.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back