jako glup osnovno pitanje o elektromagnetskih valova

N

NoHa111

Guest
ispričavam se, ali imam ovaj problem kao zadatak>> to je vrlo glup osnovno pitanje o Maxwellove jednadžbe, ali ja ne znam kako ga riješitipitanje je:korištenje Maxwellove jednadžbe pokazati da je nemoguće za TEM vala na izlazu s bilo jednim dirigentom val vodič (kao što su pravokutnog ili kružnog vala vodič)Savjet: za integraciju preko zatvorene petlje od H.dl imati vrijednost u poprečnom ravnini, mora postojati alongitudinal toka struje (dirigent ili raseljavanje)napomena: u pitanju je napisano da izlaz postoji svibanj biti ja ne znam !!!!!

Bok

Možete uputiti novi knjiga koja daje određenu pravilnu xplanation od njega.

pozdravi
mstripman

ispravnu riječ je "postoji".Sve što trebate učiniti je preuzeti TEM mod i pokazati da granični uvjeti nisu ispunjeni po TEM mod.

osnovi val tem nema ez i Hz.tako da se neće zadovoljiti valovod jednadžbi za jedan dirigent valovod.

dobro moje firend o ur. pitanje. u treba prvo znati da nije moguće imati tem u pravokutnim n kružnog vala vodiča kao što su R i nema šuplje iznutra dirigent na bilo kojem rasprostiranja vala se odvija tako da bi kompenzirati taj unutarnji dirigent u pravokutnim / kružnog vala vodiči bilo koji drugi dio vala se smjeru taj vodič za ispuniti nužan uvjet širenja.u može vidjeti ovih rješenja u filelds n val elektromagnetika "by David Cheng
ili dobru knjigu koju sam vidio da sam Sols
"temelja mikrovalna hrv" la collin

Ako rigorozno želite izvući ovu iz Maxwellove jednadžbe, prvo se pretpostaviti da TEM razmnožavanje ne postoji.Tada možete pokazati da poprečni dijelovi polja moraju zadovoljiti Lapalace jednadžbu (u 2D, baš kao i statička polja), te stoga treba pisati u obliku gradijent potencijala.Taj potencijal može biti samo nula (ili stalno) u unutrašnjosti jednog dirigenta valovod zbog jedinstvenosti teorem koji se odnosi na rješenje Laplaceova jednadžba.Stoga poprečne komponente mora biti jednak nuli, što dokazuje da TEM nije moguće.

svarun -

PS: Volio bih čuti o više intuitivan dokaza.Radim na jedan takav post i da će ga kad je spreman.

Hi all,
sljedećih nije dokaz, međutim, pokazuje ono što je tražio u pitanje:

Razmislite pravokutni / kružne valovod (nijedan unutarnji dirigent), Kartezijev koordinatni sustav.and direction of propagation is the z-axis.

TEM mod je preuzeo
i smjer propagacije je z-osi.

a.Maxwell: trulež x H = jwεEb.Odabir površine poprečni rez u ravnini valovod i integrirajući s obje strane iznad:) d s
= ∫(jwε E
) d s∫ (truljenje x H)
d S
= ∫ (jwε E)
d s

c.Korištenje Stokes teorem (oblikovanje Ampere's law):) d l
= ∫(jwε E
) d s∫ (H)
d L
= ∫ (jwε E)
d sd.Sljedeće pretpostavke TEM mod: Ez = Hz = 0, a Ex, Ey, HX, Hy ≠ 0.=ds 1zd s
= ds 1Z
=a function of x and y unit vector.

d l
= funkcija xiy jedinični vektor.

e.Rješavanje c d koristeći nule desnoj strani a na lijevoj strani ≠ 0.

Očigledna kontradikcija!Dakle, TEM mod ne može postojati bez unutarnje dirigenta koji zadovoljava Ampere's law.

Pozdravi,
P.

Hi Pushhead,

Možete li ugoditi pustiti mene znati gdje svi te imati koristi činjenicu da postoji samo jedan dirigent i ne dva vodiča?

svarun -

Nadam se da razjasni ovu datoteku u prilogu.

exist there."

Ja mogu preformulirati pretpostavku i reći: "Zamislite jednog dirigenta s ništa iznutra, kao što je prikazano u PDF formatu. Pretpostavimo TEM mod ne

postoji tamo."
Tako posljednji rasprava pokazuje kontradikcija - tj. struktura kao što je ovaj ne može podržati TEM mod.

P.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

bok
možete uputiti polja i valova po d.cheng
zdravo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back