izlazna snaga tranzistor (BJT) od vozača ventilatora motora

C

chu

Guest
Bok, može li me netko reći zašto tranzistor izlazna snaga (BJT) od vozača ventilatora motora moraju biti u zasićenja? primjer u tablici koristi VCE (sub). moći voziti teret, ne treba tranzistor u FWD aktivnoj regiji, tako da će dati max stabilno IC za izlaz? hvala-up front. rgds, chu

To je ne samo kada je vozeći fan, ali u svim aplikacijama gdje tranzistor radi kao prekidač, to bi trebao biti prevezeni do zasićenja (NA), kao VCE je najniža i stoga moć izgubili u ovom tranzistora (VCE * Ic) je najniža, au tom slučaju moći = toplina, tako da tranzistor neće pregrijati .. Za pogon tranzistor zasićenja također znači da je većina od napona pojavljuje preko opterećenja, te da je u zasićenja može provesti njegova maksimalna struja .. Pozdrav, IanP

hi IanP, thx puno, sada ja razumijem više :), ja hav malo više pitanja ...
Za pogon tranzistor zasićenja također znači da je većina od napona pojavljuje preko opterećenja, te da je u zasićenja može provesti njegova maksimalna struja ..
iz IV krivulje, BJT u zasićenja ima manji Ic struje u odnosu na FWD aktivnoj regiji, zašto u kažu da se može provesti njegova max struja? molimo objasnite malo više o ovom, thx. za audio pojačala, izlazna tranzistora je u FWD djeluju, zašto se to razlikuje od ventilatora motora vozača? (Uzrok i također morati voziti ogroman teret) ništa s vožnje od kapacitivnog opterećenja (zvučnik)? thx opet. rgds, chu

Postoji velika razlika između vožnje tranzistor zasićenja i tranzistor u audio primjeni, gdje pretpostavljam da to rade u linearnom području .. Za usporedbu, pokušajte zamisliti tranzistor kao slavinu, ali umjesto vode imate elektrone .. Što će se dogoditi ako u potpunosti otvoriti slavinu: sve moguće voda će teći kroz, možete reći da je zasićen, možete reći, da se više ne može teći kroz - nije li maksimalno? (Vidi sliku ispod) .. U audio pojačalo (klasa za primjer) ti nikada neće u potpunosti otvoriti ili zatvoriti ovaj "pipu" .. Pozdrav, IanP

hi chuin izlaz audio amp zelis da fortificate signal tako tranzistora treba biti pristran u aktivnom modu ... ali kad zelis voziti ventilatora u. samo želite Control ventilator baš kao swich ... tako tranzistor bi trebao biti u zasićenje i prekid rada .... to znači da je u jednom načinu rada ventilator radi iu drugom modu ventilator isključen ... ali ako zelis da upravljačkoj brzinu ventilatora je drugačiji i to bi trebalo biti u tri načina (active.. zasićenje ... gušeći)

hi IanP, hvala u toliko, ja sam sada jasno o tom pitanju. hi Hussein, thx za info ... [Quote = Hossein samani] .. ali ako zelis da upravljačkoj brzinu ventilatora to je drugačiji i to bi trebalo biti u tri načina rada (active.. Zasićenje ... gušeći) [/quote] ja bi željeli znati više cca kako tri način može kontrolirati brzinu ventilatora, molimo objasniti ili je tu bilo članak ili papir i može se odnositi na? thx opet. rgds, chu

hi u znati kontrolu brzine ventilatora je u tri pristranosti: 1.cutoff način: u ovom načinu rada ventilatora isključen jer sve napon beetwin C i E 2.active način: u ovom načinu rada u može promijeniti brzinu mijenjanjem BASE TRENUTNA .. u može koristiti potansiometer ili volumen kontrolirati ga 3.saturation način: u ovom načinu rada ventilator je u najvećoj brzini, jer sve napon na opterećenju (ventilator) i VCE je gotovo 0V (0,2 V ) u može Control ove tri načina za samo jedan potansiometer u bazu tranzistora kontroliranjem BAZA struje. 1-IB je previše = tranzistor je u zasićenosti modu (VCE je gotovo 0V) 2-IB je preniska (gotovo 0mA): tranzistor je u granična modu (VCE je gotovo kao VCC ili napajanje 3-IB nije previše i ne preniska i to je normalno: tranzistor je u aktivnom modu i u. mogu Control brzinu mijenjajući ovu struje (IB) to je struja beetwin granična i zasićenost struje Sretno Hossein..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back