Izbor za dinamička polja u VHDL

S

sebmaster

Guest
Zdravo,

Ja prikupiti da nije moguće odrediti veličinu polja na 'grintavac' (im 'nagađanje sinteza je vjerojatno VHDLs' runtime 'u stvarnosti) u VHDL.

Imam dizajniran 'plan' u kojem želim da prođe dva cijela broja do potprograma, to ne obrade i ako je potrebno, on ih dodaje na niz drugih brojeva.

Stvar je, ne znam koliko od tih para ću imati, mogao biti 10 mogao biti 1000 (ili više), ovisno o tome koji dobiva ulaz FPGA (njegove praktične ne probati i predvidjeti ove)

Što je najbolje prakse u mojoj situaciji, da sam mogao napraviti niz od 200.000 brojeva, ali identifikacija stvarno radije ne!

Bok,

Prema mom iskustvu, izvršavanja promjena u dubini polja nije moguće.Dizajn će biti sintetizirana s fiksnim dubine i alokacije resursa definiran samo odjednom.

Mi smo pokušali isto i sa fleksibilnim duljina signala / varijable.Iako je, što mogu misliti u ovom slučaju je da možete deponij svoje polje vrijednosti u vanjsku memoriju (SDRAM) i povratna petlja u dizajn.Postoje mnogi FPGAs sa on-board RAM i flash memorija.Vaša SDRAM će se pokrenuti i biti kontrolirani od strane unutarnje signale iz VHDL.

Nadam se da će svibanj funkcionirati.Ako je tako, pustiti mene znati rezultat.Želio bih također radi njegove procijene.

pozdravi
Mukesh Patel (Ms-Digital Communication)
-------------------------------------------------- ------
Enginner - FPGA & Systems Design
(R & D DSP & Communication Systems)
-------------------------------------------------- ------

Hi mpatel,

Da, definitivno izgleda da ništa od promjenjive veličine je ne-pješak u VHDL.

Nažalost, vanjski RAM nije opcija za mene, da je rekao: "Ja sam obličje at MegaWizard izgrađen Ram blokova.

Ja sam mišljenje od sastavljanja nekoliko dizajne sa blokove različitih veličina uključeni vidjeti koliko logike bih koristiti s različitim riječ računa.

Moj problem s ovim je ipak, svoj ne razlikuje samo postavljanje veličine polja do 1000 ili tako da je?Na kraju dana sličan iznos logika će se koristiti, im ne štedi bilo procesorska snaga jer sam mogao pravedan iskoristiti counter utvrditi koliko moje elemenata acctually ja ištanje to pristup - svoj pravedan razmjenu gadno izgleda "raspon 1 do 10000 "za nad glavom da je za upravljanje memorije drugdje u programu.

U ovom trenutku im pokušava drugo rješenje da trebaju moj nekoliko tisuća ints pohranjene (lakše reći nego učiniti!) Iako sam i dalje će trebati niz primjera paketa, ali ove će biti dovoljno niska računati da ja mogu samo stvoriti određenu veličinu niz bez obzira koliko loše to izgleda.

Bolestan 'career te knotkle šta mislim na performanse, ili ako sam došao gore sa bilo što drugo.

Drago mi je da te pošta mi reći da ste pokušali, čak i ako on ne funkcionirati jer barem sada znam da se zaustavi težak to odgonetati kako to učiniti!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back