Interfacing USB uređaja za pohranu s mikrokontrolera

G

grittinjames

Guest
Bok,Želim prijaviti velikih podataka na USB uređaj za pohranu pomoću mikrokontrolera.Ugoditi pomoć mene kako ja mogu provesti ovo?.Nakon što je pisanje to USB uređaja želim to čitati iz PC.Some molimo objasniti sa primjer kodHvala i pozdrav

bok
Možete koristiti silabs c8051f32x MCU, ona ima USB sučelje, besplatan je kod isporučuje u www.silabs.com
Ja sam kineski MCU dječak ljubavi, želim da prijatelj s vama.
sretno
MSN: siguran (na) edalover.net

Možete koristiti VDRIVE2 čini USB serijski pretvorbe i ima FAT16 implementiran tako da se možete pristupiti datotekama koristeći MS-DOS naredbe kao što je poslao serijski port pomoću mikrokontrolera.

wt o programu?
Pretpostavite 4GB flash je kako ja mogu pristupiti memoriji.
Hvala

Morate odabrati mikrokontrolera koji može raditi kao "majstor" u USB.
ovo su mikrokontrolera USB-OTG (On USB-Go) sposobnost.
bez toga, to je nemoguće, barem što ja znam, to drugi rade izravno s USB uređaja.
Kao primjer možete koristiti AT90USB128-7 mikro iz Atmel.
Idi na Atmel na stranicu i pročitajte program napomene.

goodluck
Reza

Najbolji način je koristiti USB UART most kontroler poput CP2102 i konfiguracijski tvoj USB luka kao virtualni COM i acess podataka.

hi Sushain,
Reći kako kako mogu pristupiti flash memoriju u USB obor voziti s mikrokontrolerom putem najbolji način

možda je to bolje za pohranu tablica podataka u card.SD SD kartice možete spojiti na mikro preko SPI onda možete koristiti FT232 USB / Serial converter za prijenos podataka na PC

Bok

Koristite miceo kontroler sa USB sposobnost.
mikro bi trebao biti sposoban da djeluju kao USB host ot USB OTG

Provjerite jesu li to 'ne djeluje kao USB uređaj

Salam
Hossam Alzomor
www () ig () org

bok,

Sam to raditi, te koristite shuold MMC memorys, trebali pisati kodove za FAT16,
Sam napraviti modul za ovaj zadatak koji imaju AVR mikrokontrolera i to može napraviti tekstualnu datoteku, otvorite ga, pisati podatke na ovu datoteku, datoteka u neposrednoj blizini, delet datoteke i format MMC i više ...

jednostavno povezivanje to moj modul RS232 porta i poslati naredbu o tome.
Nakon toga možete pročitati ovaj imformation s općim RAM čitateljima.sa sustavom Windows XP.
ako želite imati ovom modulu mail me.hvala.

sretno.

iooo
nitko ne dira moj point.
pretpostaviti imam mikrokontrolera sa USB OTG.
s ovim Kako mogu pročitati podatke iz usb storage.
plz plz pomoć mene

Hi grittinjames,
ako već imate USB OTG, onda u mora razumjeti kako kontrolirati svoj uređaj za komunikaciju sa USB uređaja.tu je UFI standard za uređaj za masovnu pohranu.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Preporučujem vam ovu knjigu

USB Mass Storage
Projektiranje i programiranje
Uređaji i Embedded Hosts
Jan Axelson
Lakeview Research LLC
Madison, WINadam se da ga wii vam rješenje

Čip nije problem, lako dobiti samo tražiti USB OTG ili USB sučelja.
Što vam je potrebno je softver, USB Host Stack.To je mnogo, mnogo muškaraca mjeseci rada projekta, ne bih znati od stog besplatno na raspolaganju.Tipične cijene, nekoliko tisuća $
Prijedlog da je netko napravio prije nego je mnogo realniji.Koristi SD-Card i vozač koji sučelja preko SPI.Vaša ploča s mikro će morati imati SD utor za to.Još uvijek pomalo složen softver, ali je bolje dostupnosti.Vjerojatno će vam trebati neke sistemske datoteke, a opet ti si automobil koji govori puno od softver.

Možda ste podcijenili potreban softver mimo redova veličine

Bob

hi svi, mogu pristup moj flashdisk bacio moju pic16F84A?

recimo da ja preuzimanje datoteka glazba from moj pc i želim igrati koristeći microcontoller i audio amplifire
je to moguće?

ja pravedan obličje za jednostavan dizajn cicuit mogu čitati samo iz mp3 flash disk

možemo ???????????????

Ja ne razumijem tvoj problem vam je potrebno za rješavanje 4 Gbyte RAM (4 x 2 ^ 30) vam je potrebno 32 microntroller ili ste ga simulirati pomoću npr. 8 bit micorontroller
by koristeći 4 registrirati i pobrinite se da ima USB sučelje poput Pic 18f4550

no, recimo da sam napravio hoppy uređaj koji se koristi u automobilima, koji ja mogu preuzeti moj mp3 glazbe u bilo bljesak disk (bilo uobičajeno bljesak disk) from moj računalo i pretpostavimo kapaciteta 2 GB

i ja je dobio pic16F84a mikro kontroler kao čitač u moj auto, nakon što završi skidanje glazbe s moj PC-ja otiđite na moj auto i priključite ga na spoj sadrže ovaj mikrokontroler i početi čitati mp3 glazbuKako mogu dopustiti mikrokontrolera razumjeti moj bljesak i pročitati moj mp3?

izgledaju kao mali projekt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back