Inicijalizacija kod za 89C51

S

sibs143

Guest
Hi all,

Ja sam počevši projekt s 89C51 gdje želim koristiti cijeli 32 I / O linija kao i I / O ports.Da li bilo tko imati inicijalizacija datoteka za ovo?(Ili ASM ili C).

Ljubazno poslati preko mene.

Thanks in advance,
Sibi

mailto: sibi.mathew (at) yahoo.com

Možete jednostavno konfigurirati bilo koji port da se ulazni priključak pisanjem 1s na sve to gristi (ovo je inicijalizacija) onda početi čitanje podaci from Internet
kod intialization:
MOV p0, # FFH;
za čitanje podataka
MOV, p0

Za izlazni port jednostavno pisati o tome izravno na izlazne luke
na primjer
MOV p1,

Na Power On Reset 8.051 interne registre su initialised sa svim prekida i periferne jedinice su onemogućeni.Na taj način u ne trebate initialise kad se koriste sve 4 ports samo kao I / O linije.

dao ispod je uzeti from atmel 89C51 podatkovnog lista
Portovi 0 je open-drain izlaza.Svaka I / O linija se može samostalno koristiti kao ulaz ili izlaz.(Luke 0 i 2 se ne svibanj se koristiti kao opće namjene / I, kada se koristi kao adr / DATA BUS).Da bi se koristiti kao ulazni, luka bit kvaka mora sadržavati 1, koji isključuje FET izlaz vozač.Zatim, za Ports 1, 2, i 3, pin je izvukao visoko unutarnjim pull-up, ali može se izdvajali po niskim vanjski izvor.

Kao što možete vidjeti iz priložene tablice, ne morate inicijalizirati sve kao na snagu-na ili nakon reset porta "vrijednosti već su konfigurirana kao ulazi, kako FFh da je ..

Pozdravi,
IanP

Nisam mogao razumjeti vaše pitanje.

JA imati iskorišten ovaj mikrokontroler previše puta.Ali, to ne treba IC bilo koju naredbu inicijalizacije.Internet utvrde savršeno za mene.

Ako vam je potrebna pomoć s ovim mikrokontrolera, možete me kontaktirati.

Pokušajte Keil prevodilac,

kada dodate novi projekt, možete dodati pokretanje kod za svoj projekt za početnu svoju MCU nakon power-on reset ili države.

sibs143 wrote:

Hi all,Ja sam počevši projekt s 89C51 gdje želim koristiti cijeli 32 I / O linija kao i I / O ports.
Da li bilo tko imati inicijalizacija datoteka za ovo?
(Ili ASM ili C).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back