induktor kao RF gušiti

S

STOIKOV

Guest
Komercijalno dostupna induktori se može koristiti kao RF artičok?

Morate bdjeti vanjska strana za istosmjerne struje ocjena.Kada filtriranje DC trebate tražiti niz otpora koji će izazvati grijanja i pad napona.Također morate tražiti smanjenje induktivitet (kada postoji neka srž materijala osim zraka ili izolacijski potpore) od toga da odstupanjem od centra BiH krivulje koje DC struje.

Jedna važna stvar je self resonace frekvencija (SRF).To mora biti manje od radna frekvencija u suprotnom Vaš će postati induktor kondenzator.

Bok,

Moj prijatelj Mislim da si u krivu kada želite koristiti s induktor kao RFChoke morate uzeti induktor s SRF veći od operativnog Frekv.
Ali ako sam ja u krivu molim ispravite me!

David
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Da, svi mi imati koristi induktori kao "RF artičok" na stvari kao što su sklonost linija, itd.

Induktor bi se koristiti u frekvencijsko područje ispod SRF, inače na rezonanca to neće imati "filtriranju efekt".

Međutim, ja mislim da bi bilo zbunjujuće za korištenje pojmova "induktor" i "RF Choke" zamijeniti.Kada želim "RF gušiti", želim nešto što je gubljenje induktor (tj. ima dio induktivitet i otpor u svojim dijelom serije impedancije).Rasipanje priroda je ono što vam omogućava blokiranje obrasca širokopojasni RF, bez straha od rezonancije s šant prednapon kondenzatori!Ako pogledate na tipično "ferit perla" data sheet, vidjet ćete da je buntovna je znatan gubitak.

Ako ste koristili visok Q induktori kao "RF artičok" nekažnjeno, mogli biste dobiti u nevolji, u nekim slučajevima sa parazitom pojasni filtar formirana u svoje pristranosti mreža - kao kada imate dvije serije RF artičok s linija DC pristranost duljina oko λ / 2 između njih.

Ive 'bio je rekao o ovom RF gušiti, što mislite za DC napajanje aplikacije?

http://www.minicircuits.com/ADCH-80.pdf

Što vam je potrebno je feritne perle.Oni dolaze u oblicima s više rupa sa žicom navijanje nekoliko skreće kroz rupe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back