Indukcija grijanje ne-magnetskog metala ili prošlosti Curieova točka?

A

Artlav

Guest
Pozdrav. Ja sam eksperimentiranje s indukcijskim grijanjem, i staviti zajedno malu jedinicu na oko 100-200W (mjereno na ulazu). http://orbides.1gb.ru/img/ih_overview.jpg Royer oscilator putovanja, 150kHz frekvencija. Prilično mnogo kao što se očekuje, to dobiva čelik oštrica sjaj u oko 10 sekundi. http://orbides.1gb.ru/img/ih_glow_vis.jpg http://orbides.1gb.ru/img/ih_glow_ir.jpg Međutim, sjaj ne dobiti svjetliji i samo raširi, sugerirajući da je temperatura oko zapeo Curie točke. No, s čelika ga barem djela. Ako sam stavio u sličnom trakom aluminija, ništa ne bi dogodilo uopće - zavojnica bi se pregrijati u oko pet sekundi, a aluminijski lim ne čak i uzimajući toplo. Oscilacije su prisutni u oba slučaja, tako da to nije kvar opreme. Sada, ja sam vidio videa 2kW jedinica taljenje aluminija, kako je to moguće ako je na samo 10 puta manje ne postoji primjetna učinak? Dakle, kako mogu dobiti ga da se zagrije aluminij? Treba li drugačiji frekvenciju / dizajn, ili je to samo slučaj trebaju više snage?

To može imati veze s čelikom bude obojenih metala. To privlači i kanali magnetskog toka linije. Aluminij ne. To se može razviti vrtložnih struja, ali nema sumnje da je na slabijim intenzitetom čelika.

To možda ima veze s čelika biće obojenih metala. To privlači i kanali magnetskog toka linije. Aluminij ne. To se može razviti vrtložnih struja, ali nema sumnje da je na slabijim intenzitetom čelika.
Toliko sam svjestan. No, ono što su uvjeti za induktivno-topljenja aluminija? Jednostavno dodavanje više snage, ili neke specifične dizajn razmatranja kao dobro?

Čini se da je skin efekt igra veliku ulogu. To omogućuje obojenih metala se grije indukcije. Za taljenje aluminija može zahtijevati da bude u kontaktu s čeličnim koja je i sama se zagrijava indukcijom. Osim povećanja snagom, ona također može pomoći ako promijenite frekvenciju rada, odnosno debljinu od aluminija ili slitine sadržaja (možda nikla što je magnetska), itd. Wikipedija je informativan o ovoj temi: "Aluminij i bakar sami ne raditi na indukcijskoj peći jer od materijala "magnetskih i električnih svojstava. [3] aluminij ili bakar Kuhinjske je više vodljivi od čelika, a koža dubina u tih materijala je veći jer su non-magnetski. The struja teče u deblji sloj u metalu, susreće manji otpor i tako stvara manje topline. indukcijski štednjak neće učinkovito raditi s takvim loncima. "

Kao što je spomenuto 150 kHz kao frekvenciji indukcije izvora, to uzrokuje inducirani vrtložne struje ostati na metalnu površinu, ne ide duboko. Za indukcije zagrijavanja metala volumena, niska frekvencija je poželjna. Indukcijska-grijane peći često koriste ~ 15 Hz AC zagrijavati veći volumen. Pokušajte jednostavno 60 Hz AC, pomoću velikih transformatora zavojnice i jezgre, otvorena magnetski krug prema grijanom metala. Koristite primarnog regulator napona kao magnetski krug ne može učitati primarnu zavojnicu i uzrokovati nadstrujne.

Ali što su uvjeti za induktivno-topljenja aluminija? Jednostavno dodavanje više snage, ili neke specifične dizajn razmatranja kao dobro?
Različite frekvencije, zavojnica dizajn, impedancije, god (treba izračunati). Ti su promatrali učinak aluminija učinkovito kratkog spoja zavojnice indukcijski štednjak sebe:
Ako sam stavio u sličnom trakom aluminija, ništa ne bi dogodilo uopće - zavojnica bi se pregrijati u oko pet sekundi, a aluminijski lim nije ni uzimajući toplo.

Različite frekvencije, zavojnica dizajn, impedancije, god (treba izračunati). Ti su promatrali učinak aluminija učinkovito kratkog spoja zavojnice indukcijski štednjak sebe:
Molimo provjerite: "www.rdoinduction.com" i "www.atlasfdry.com" za detalje o indukcijskim pećima.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back