Hspice vs Spectre

• Thread starter hung_wai_ming@hotmail.com
  • Start date
H

hung_wai_ming@hotmail.com

Guest
Imam bio koristeći Hspice od moj prvi dizajn.Tada sam prebaciti na Nanosim i HSIM
za brži simiulation rezultate.Međutim, ja nikada probati Spectre.Može netko reći mene
prednosti i koji krug koji će se koristiti uglavnom u Spectre u usporedbi s Hspice?

Uvijek sam bio koristeći s Spectre.Kao što sam osjećaj, avet je jednostavno koristiti okoliš.Jednostavno možete provjeriti i promijeniti shematske, kao i simulaciju postavljanje, a vi možete učiniti većinu vaših simulacija i analiza posao u izborniku prozora ili obliku.Međutim, ako nikada nisu bili korišteni Spectre, on svibanj uzeti neko vrijeme za vas da bude upoznat s njim.
Također sam čuo da je netko rekao Spice je preciznije, a često uzrokuju konvergencija problem, a brzina je usporedivo spor od Spectre.

pa u simulaciju sve svoje krugove u spektru.
što rod od krugova u imati bio pomoću?
Je li u usporedbu rezultata između sim i stvarne silicij radi provjere djelotvornosti simulatoru?

sablast je popularan sada za analogni dizajn.Gotovo sve ljevaonice može pružiti spektru i hspice model.

Da, mislim da sablast je više prikladan za analogne sklopove simualtion.Ja ga koristiti za simulaciju sklopova kao što su pojačalo, power management, a proces od bipolarnog 2um do 0.5um CMOS.
Iz mog iskustva, simulacija rezultat je u skladu sa stvarnom silicija.Naravno, to ovisi o preciznosti modela.

Ja također koristiti spektra za OP, ADC, i DC / DC regulator.
To je popularan za našu tvrtku.

Bok svima,

Mislim da sam to izraditi Internet ravan za svakoga.Imam dizajniran Opamp, pojasni razmak, regulatoru, Rectifier i sa HSPICE i provjereni simulacija s Spectre, silicija i rezultate.

Kao što znate, BSIM modeli su najtočniji modeli postoje za MOS tranzistore.Ovi modeli su za HSPICE.Kao što je zapravo, HSPICE je zlatni standard simulacije, što znači točnost ostalih simulatora je u usporedbi s HSPICE.Također HPICE ima vrlo dobru brzinu i konvergencije, bolje od Spectre ili bilo koji drugi simulator.Dakle, ako točnost simulacije, konvergencije i vrijeme simulacije je važan za HSPICE bi trebao biti vaš izbor.

Međutim, u Sepctre, imate više mogućnosti za simulacije.To možete učiniti LVS lakše.Ukupno gledano, Spectre je više user-friendly.Isto tako mislim da za RF sklop, Spectre je točniji od HSPICE.

Nadam se da moja objašnjenja pomoći.

OpAmp

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back